02 albestii de arges gradinita 1După ce a reușit anul acesta asfaltarea a 4 km de drumuri comunale, din fonduri proprii, conducerea administrației din Albeștii de Argeș va încerca să găsească o sursă de finanțare extrabugetară pentru restul proiectului, ce vizează modernizarea a încă 8 km din localitate. De asemenea, se lucrează la un studiu de fezabilitate pentru extinderea rețelei de alimentare cu gaze.

”Deocamdată nu mai avem bani să continuăm. Dar cred că se vor deschide linii de finanțare de la Guvern și, având deja licitația adjudecată, investiția fiind în derulare, putem spera să primim o parte din banii necesari.” declară primarul Gabriel Popa.
Tot cu fonduri guvernamentale, edilul șef speră să înceapă anul acesta încă un obiectiv de anvergură, și anume extinderea rețelei de gaze naturale în comună. De aceea se lucrează la un studiu de fezabilitate pentru încă 11 km de rețea de gaze, documentație ce va fi depusă la Ministerul Dezvoltării.
Între timp, a fost finalizată schimbarea acoperișului la școala de centru și se lucrează la modernizarea dispensarului uman. ”Clădirea  va fi reabilitată cu totul, de la fațadă până la refacerea tâmplăriei. Investiția este realizată cu fonduri de la bugetul local și cu sprijinul Consiliului Județean Argeș.”, spune șeful executivului.
Noul an școlar va veni pentru părinții și preșcolarii din Albești de Argeș cu un cadou: o grădiniță nou-nouță. ”Lucrările sunt foarte avansate. Practic, mai sunt de făcut finisajele interioare și exterioare, iar în toamnă o vom putea inaugura”, anunță primarul Gabriel Popa.