cosestiAsfaltarea drumului  județean Jupânești-Priseaca este o certitudine! După o ședință între conducerea Primăriei Coșești și reprezentanții Direcției Tehnice a Consiliului Județean, s-au propus departamentului juridic soluții pentru rezolvarea celor câtorva suprapuneri de teren care tergiversau finalizarea DALI. ”Ne-am deplasat la fața locului, toți factorii de decizie și am identificat soluțiile. Dacă departamentul juridic va da ok-ul pentru a fi în conformitatea cu legea, se poate trece la etapa următoare. S-a stabilit următoarea ședință peste trei săptămâni de la ultima întâlnire, adică la începutul lunii iunie. Este mai mult decât cert că acest drum, care ne-a creat atât de multe probleme, va fi modernizat. Este, după părerea mea, o mare realizarea, în beneficiul tuturor localnicilor.”, spune primarul Nicolae Pană.

Primăria Coșești așteaptă avizele și pentru a continua asfaltarea unui tronson din localitate cu fonduri proprii. ”Vom scoate, cât de curând, la licitație și proiectul de anvergură ce vizează extinderea și modernizarea rețelei de apă în localitate. Lucrurile au înaintat dificil în această perioadă, din cauza pandemiei. Din fericire, situația este bună din această perspectivă și ne putem concentra din nou asupra problemelor de la capitolul investiții. ”, afirmă edilul șef.

Se așteaptă cu nerăbdare și răspunsul de la Ministerul Dezvoltării în ceea ce privește proiectul depus pentru alimentarea cu gaze naturale.
”Avem un proiect comun cu localitatea Dârmănești, gazele provenind pentru ambele localități din magistrala de la Piscani.  Noi avem depus un proiect și pentru introducerea canalizării în localitate și am mari speranțe privind finanțarea, deoarece această utilitate este considerată o prioritate atât la nivelul Guvernului, cât și al Uniunii Europene.”, a mai adăugat primarul din Coșești.