bughea de sus canalizare 1Din cei 27,5 km de conductă de canalizare, cât prevede proiectul, în momentul de față la Bughea de Sus s-au îngropat 14 km. Conform declarațiilor primarului Nicolae Tarbă, au început să se realizeze, în paralel, și racordurile. ”Avem deja pe o lungime de 8 km și racordurile efectuate și, de acum se lucrează în paralel: se îngroapă conducta și se fac racordurile. În maxim o lună va fi achiziționată și montată și stația de epurare. Proiectul mai prevede, de asemenea, 18 stații de pompare, din cauza reliefului și a drumurilor în pantă. Important este faptul că se lucrează intens și suntem în grafic cu lucrările, pentru ca această utilitate de maximă importantă să fie dată în folosință cetățenilor în cel mai scurt timp posibil”, spune edilul șef.

Ca lucrări curent în această perioadă, administrația locală are în plan refacerea drumurilor. ”Deși ploile din mai au fost foarte bune din punct de vedere agricol, ne-au cam afectat infrastructura rutieră. Avem tractor, buldoexcavator și, în curând, vom dispune de un utilaj nou, ultraperformant, cu ajutorul căruia vom nivela  și pietrui drumurile, pentru a le aduce la un nivel practicabil. Din păcate, până când nu vom avea asfalt, suntem nevoiți ca în fiecare an, sau de fiecare dată după perioade ploioase, să alocăm fonduri pentru drumuri. ”, spune primarul Nicolae Tarbă.
În continuare, edilul așteaptă cu nerăbdare redeschiderea liniilor și programelor cu finanțare guvernamentală. ”Avem mai multe documentații depuse - pentru drumuri, pentru alimentare cu gaze. Sunt convins că vom avea câștig de cauză, respectiv că vom putea atrage fonduri, măcar pentru un proiect de investiții de anvergură, care să ducă mai departe, cu încă un pas, modernizarea localității.”, a mai declarat șeful executivului din Bughea de Sus.