cateascaÎn luna mai, în comuna Căteasca au început lucrările de extindere a rețelei de gaze realizate de operatorul local Premier Energy, cu ajutorul autorităților locale. Astfel, gazele sunt introduse pe străzile Speranței (sat Recea), Trandafirilor (sat Catanele), Principală, lângă pod (sat Căteasca), Velceștilor  și Duțanilor (sat Gruiu) și la ieșirea din satul Catanele, pe strada principală. Operatorul de gaze se ocupă de introducerea conductelor, realizarea conexiunilor și punerea în funcțiune a rețelei, iar administrația din Căteasca pune la dispoziție buldoexcavatorul din dotare pentru săpături.

În paralel, în localitate au continuat în luna mai acțiunile de dezinfecție realizate în contextul pandemiei cu coronavirus. Acestea s-au desfășurat în incinta căminelor culturale, la intrările în blocuri, în stațiile de autobuz, la dispensarul uman și la Primărie.

Avize pentru demararea lucrărilor la canalizare
Proiectul de introducere a canalizării în satele Căteasca și Coșeri se află în faza de obținere a avizelor necesare demarării lucrărilor. ”Investițiile vor fi realizate cu fonduri locale și presupun înființarea unei rețele de canalizare de aproximativ 10 km, cu stație de epurare, lângă podul de la Căteasca. 1.000 de locuitori ai celor două sate vor fi beneficiarii proiectului”, declară primarul Eugen Mira. În același timp, pentru un alt proiect ce vizează introducerea canalizării în satele Catanele și Recea, autoritățile locale fac o actualizare a studiului de fezabilitate existent și se ocupă momentan de realizarea măsurătorilor topo-geo. Documentația aferentă proiectului va fi depusă în cadrul unui program cu finanțare guvernamentală.
Pe de altă parte, în această vară, în alte două sate ale comunei, Siliștea și Coșeri, administrația comunei Căteasca va amenaja locuri de joacă pentru copii.