cosestiToată atenția conducerii administrației locale din Coșești s-a concentrat în această perioadă la asigurarea prevenției îmbolnăvirii populației cu COVID 19. Din fericire, în localitate nu există niciun caz de îmbolnăvire, iar cetățenii au răspuns pozitiv la eforturile edililor, respectând regulile impuse. ”Cât timp am avut persoane în izolare, le-am monitorizat împreună cu poliția de câte trei ori pe zi, pentru a ne asigura că nu le lipsește nimic și pentru respectarea restricțiilor. Chiar vreau să menționez că am avem o colaborarea deosebită cu echipajele Secției 15 de Poliție, și vreau să le mulțumesc celor de acolo. Recunosc că am dat și câteva sancțiuni, dar aceasta a fost calea legală pentru securitatea și sănătatea comunității.”, a declarat primarul Nicolae Pană.
Agricultura poate fi salvarea!
Mai ales pentru locuitorii zonelor rurale, opinează edilul șef, perioada dificilă pe care o traversăm, poate fi un motiv în plus de reîntoarcere la agricultură. ”I-am sfătuit pe oameni să se concentreze mai mult de cât până acum asupra activităților agricole, mai ales că era perioada propice lucrărilor de primăvară. Agricultura este un sector care ar putea salva economia. Din păcate, vremea nu a fost foarte prielnică, seceta fiind accentuată după o iarnă fără zăpadă, însă putem diminua cât se poate neajunsurile prin efort suplimentar”, afirmă edilul din Coșești.
În localitate s-a continuat amenajarea canalelor pluviale de la Tulburea, urmând să se dea ordinul de începere pentru o lucrare similară la Petrești-Roșu. S-au făcut concomitent demersuri și pentru obținerea avizelor pentru Planul de Urbanism General.