mozaceni iluminat stradalAdministrația comunei Mozăceni a finalizat în luna aprilie procedurile de furnizare și montare a unor aparate de iluminat public stradal cu înaltă eficiență energetică. Modernizarea rețelei de iluminat public a fost realizată de-a lungul drumului județean din localitate, urmând ca în continuare, în funcție de fondurile disponibile, autoritățile locale să monteze lămpi noi în toată comuna.
Pe de altă parte, 27 de km de drumuri comunale au fost nivelați în această primăvară, iar în luna mai vor fi reluate lucrările de modernizare a DC 101A. Asfaltarea drumului comunal este realizată de autoritățile locale în colaborare cu Consiliul Județean Argeș.

Sprijin pentru cetățeni
Funcționarii Primăriei Mozăceni s-au ocupat luna aceasta de eliberarea adeverințelor pentru fermierii care beneficiază de subvenții prin APIA. ”Suntem în linie dreaptă cu eliberarea adeverințelor pentru APIA. Documentele au fost eliberate în proporție de 80% și le-am depus online, conform directivelor din această perioadă. De asemenea, cetățenii care dețin terenuri agricole ale căror suprafețe cu culturi agricole au fost afectate de seceta pedologică în procent de peste 30% pot depune înștiințări scrise la registratura Primăriei Mozăceni”, declară primărița Liana Corina Dună.

Bucurii de sărbători
În luna sărbătorilor pascale, autoritățile locale, cu sprijinul unor asociații și a unor oameni cu sufletul mare, au adus zâmbete și o fărâmă de speranță pe chipurile semenilor. Asociația Umanitară Dan Bred și conducerea administrației locale au împărțit 300 de pachete cu măști și dezinfectant. De asemenea, reprezentanții Crucii Roșii au distribuit persoanelor defavorizate 30 de pachete cu alimente. În ceea ce privește situația privind COVID-19, la momentul actual, în localitate sunt 7 persoane aflate în izolare și există un caz confirmat cu noul coronavirus  (personal medical de la Spitalul Județean Argeș, internat în Spitalul Mioveni).