poienari de muscelÎn luna aprilie, angajații Primăriei Poienari de Muscel au întreprins o serie de lucrări de primăvară în zona izvorului de apă de la Valea Iederii. ”Reabilităm drumurile de exploatație agricolă și am făcut devierea unui curs de apă pentru a putea amenaja un drum către terenurile din această zonă. Încercăm astfel să evităm problemele pe care le avem la Valea Iederii de fiecare dată când plouă mai mult, oamenii nu mai pot ajunge la terenuri. Aici a lucrat una dintre echipele primăriei, iar o a doua echipă a făcut curățenie la stația de pompare a apei de la Pescăreasca. În restul localității, curățenia de primăvară am făcut-o înainte de Paște. Așteptăm să treacă această perioadă de criză pentru a ne apuca și de alte lucrări”, declară primarul Ion Banzea.

De altfel, din luna mai, la Valea Iederii vor fi reluate lucrările la captarea noului izvor de apă, investiție derulată cu fonduri guvernamentale prin PNDL 2.
În această primăvară, autoritățile din comuna Poienari de Muscel vor asfalta DC 41 Pârșeni în lungime de aproximativ 1 km. Momentan, angajații administrației locale se ocupă de amenajarea rigolelor pe drum. Lucrările de modernizare a drumului sunt executate cu fonduri de la bugetul local.
În ceea ce privește măsurile de protecție împotriva noului coronavirus, reprezentanții Primăriei Poienari de Muscel continuă monitorizarea persoanelor de peste 65 de ani, însă momentan nu sunt persoane care să aibă nevoie de asistență. Nici persoane în izolare nu mai sunt pe raza comunei. De asemenea, autoritățile locale au realizat acțiuni de dezinfecție pe principalele căi de acces și la sediul primăriei.