67Odată cu anotimpul renașterii naturii, a venit și vremea curățeniei de primăvară! Regulă de la care nu se abate nici Primăria Bughea de Jos, la mijlocul lunii martie fiind demarate ample lucrări în acest sens.
”Se lucrează în toate zonele, inclusiv în Valea Măcelarului. Suntem ajutați de asistații sociali, potrivit Legii 416/2001, dar și de o parte din salariații Primăriei. Deranjant este însă că unii cetățeni aruncă resturile, deșeurile, pe domeniul public, pe văi, așteptând să vină autoritățile să le adune. Nu înțeleg de ce nu le strâng într-un loc, le ard sau le duc la locurile special amenajate! Ne-ar fi tuturor mult mai ușor. Decolmatăm podețele, șanțurile, iar cei care nu-și fac curățenie în fața gospodăriilor, plătesc 2 lei/mp pentru lucrările pe care le efectuăm. Intervenim și pe cursurile de apă, avem nu mai puțin de 16 cursuri de apă în localitate, așadar avem destul de multă treabă de făcut în campania de curățenie de primăvară”, afirmă primarul Gheorghe Sanda. În următoarea perioadă, lucrările de igienizare vor fi verificate de o comisie constituită la nivelul Prefecturii Argeș.
În altă ordine de idei, de Paște, în localitate sunt așteptați să sosească un număr semnificativ de turiști, având în vedere unitățile de cazare și alimentație publică deschise în ultima perioadă pe raza comunei, casele de vacanță deținute de cetățeni, dar și deschiderea noii biserici de la Mănăstirea Ciocanu, aflată la 3 km de centrul localității. Mănăstirea Ciocanu este o mânăstire de călugări și datează din secolul XVI, iar biserica veche de la mănăstire poartă hramul “Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”, este din bârne și datează din 1825.
Pe plan administrativ, la sfârșitul lunii martie, autoritățile locale au finalizat procesul de inventariere a terenurilor conform Legii 165/2013, situația completă fiind depusă la Prefectura Argeș.

Fie ca binecuvântarea cerească să se răsfrângă asupra noastră, a tuturor, și să ne facă mai buni, mai darnici și mai înțelepți!
Hristos a înviat!
Primăria și Consiliul Local Bughea de Jos
Primar, Gheorghe Sanda