51Odată cu venirea primăverii, autoritățile comunei Mușătești au demarat acțiunile specifice curățeniei de Paște. Acestea au vizat strângerea deșeurilor aruncate la voia întâmplării, decolmatarea șanțurilor, igienizarea cursurilor de apă și ecologizarea spațiilor publice, fiind realizate cu aportul beneficiarilor de ajutor social și al angajaților administrației locale.
De altfel, procesul de salubrizare a comunei a fost verificat de o comisie mixtă constituită la nivelul Prefecturii Argeș. ”Domnii de la Prefectură, Ape, Mediu și ISU au plecat mulțumiți de la noi, conform procesului verbal, în proporție de 85%, acțiunile de curățenie au fost efectuate. Desigur, vom continua curățenia de primăvară până la sărbătorile de Paște, vrem să întâmpinăm sărbătorile așa cum se cuvine”, declară viceprimarul Constantin Oancea. O atenție deosebită a fost acordată drumurilor comunale și locale, acestea fiind balastate și pietruite. Astfel, în satul Stroești s-a făcut balastare și nivelare în zona Valea Teascului și pe ulița Ioneștilor, în satul Vâlsănești, pe ulița Stăteștilor, iar în satul Mușătești, în zona Prosia. De asemenea, la începutul lunii aprilie, autoritățile locale vor începe reamenajarea drumului în satul Costești Vâlsan prin lucrări de pietruire cu piatră concasată. Drumul are o lungime de circa 5 km, dintre care doar 500 de metri sunt asfaltați, restul fiind pietruiți.
Schimbând registrul, o altă lucrare pe care administrația publică locală o desfășoară în această perioadă este aceea de reabilitare a Căminului Cultural Costești Vâlsan, acolo unde se lucrează la amenajările exterioare. În prima vineri după Paște, de Izvorul Tămăduirii (17 aprilie), cetățenii comunei și nu numai sunt așteptați la târgul tradițional organizat la Mănăstirea Robaia. Târgul oferă celor prezenți diverse produse, de la cele religioase până la cele de uz casnic și alimentație. Sărbătoarea tradițională poartă numele de  “Vinerea izvoarelor” și este organizată în fiecare vineri de după Paște. Mulți dintre cei care vin la Robaia o fac pentru a lua apă sfințită din izvorul tămăduitor din incinta lăcașului religios.

Sărbătoarea Învierii aduce în suflete speranţa reînnoirii şi a dragostei pentru tot ceea ce este frumos şi adevărat în viaţă. Hristos a înviat!
Primăria și Consiliul Local Mușătești
Primar, Mircea Păuna
Viceprimar, Constantin Oancea