49La finalul primului trimestru al anului, procentul de colectare a taxelor și impozitelor locale este unui mulțumitor la nivelul comunei Suseni. Mulți dintre cetățeni au ales să-și plătească dările către stat în perioada în care beneficiază de reducerea de 10% a sumei de plată.


”Procentul de încasare a impozitelor locale a crescut substanțial față de anul trecut, referindu-ne la aceeași perioadă a anului. Eu îl interpretez ca pe un semn de criză, în sensul că oamenii sunt din ce în ce mai săraci și vor să profite de reducerea de 10% acordată până la data de 31 martie, plătind astfel mai puțin. Deja după această dată cuantumul impozitelor crește, se pun penalizări și sumele se mărescu simțitor. Din acest motiv oamenii au venit în număr mare să-și plătească impozitele”, afirmă primarul Doru Radu. În 2014, Primăria Suseni a înregistrat un grad de colectare a taxelor și impozitelor locale de aproape 98%, unul dintre cele mai bune procente înregistrate la nivel de județ.

Înștiințări pentru cetățeni
Începând cu data de 1 aprilie, cetățenii din localitate vor primi înștiințări de la Primărie privind îndatoririle pe care le au în cadrul curățeniei de primăvară. Locuitorii trebuie să decolmateze șanțurile și podețele pentru a preveni inundațiile și să-și facă fiecare curățenie în fața porților. Autoritățile locale vor desfășura, de asemenea, o amplă campanie de salubrizare a spațiilor publice, urmând să intervină și pentru igienizarea cursurilor de apă, cu ajutorul beneficiarilor de ajutor social.
În altă ordine de idei, proiectul de asflatare a cinci drumuri comunale pe care administrația comunei Suseni l-a depus la Guvern (OG 28) mai are de așteptat până la primirea finanțării. ”Lucrările noi mai așteaptă, așa ni s-a spus de la Consiliul Județean, este directivă de la minister. În concluzie, Suseniul nu primește nici de această dată fonduri pentru proiecte. Ne-am străduit să nu avem arierate, să păstrăm un bilanț financiar bun dar… degeaba! Banii se duc tot la comunele cu arierate. O altă variantă ar fi înscrierea proiectului pe măsurile de finanțare ale Grupului de Acțiune Locală, dar și așa, abia la anul pe vremea asta dacă am reuși să primim finanțare și să ne apucăm de asflatare”, declară primarul Doru Radu.

Marea Sărbătoare a creştinătăţii să vă găsească sănătoşi, voioşi, alături de cei dragi. Bucuraţi-vă, căci Hristos a înviat!
Primăria și Consiliul Local Suseni
Primar, Doru Radu