racaÎncepând cu data de 1 martie, fermierii din localitate pot depune la APIA cereri pentru acordarea subvențiilor în agricultură. Data limită până la care pot fi depuse cererile unice pentru plățile aferente anului 2019 este 15 mai.
Și în acest an, administrația comunei Râca vine în sprijinul cetățenilor interesați de obținerea acestor subvenții prin eliberarea documentelor necesare, acordarea consultanței în alcătuirea dosarelor și transportul la Centrul APIA Costești. Pot fi depuse cereri pentru subvențiile pe suprafață culturi cât și pentru creșterea animalelor.

În altă ordine de idei, administrația publică locală informează că taxele și impozitele aferente acestui an nu au fost majorate, iar cetățenii care își achită obligațiile fiscale până la data de 31 martie primesc o bonificație de 10% din valoarea acestora. Din 2019 a fost însă majorată taxa pentru colectarea gunoiului. Modificarea s-a făcut pe baza noului mod de calcul aplicat de operatorul regional de salubritate, formulă stabilită în cadrul ADI Servsal. Astfel, cantitățile de deșeuri produse la nivel de localitate influențează direct costul serviciului de salubritate, preţul fiind dat de cantitatea totală strânsă într-o lună dintr-o localitate împărţit la numărul de locuitori.

Stadiul investițiilor
De curând au fost reluate lucrările la rețeaua de canalizare a localității, proiect derulat prin PNDL 1. ”Se lucrează la stațiile de pompare, astfel încât rețeaua de canalizare să fie pusă în funcțiune cât mai repede. Termenul de finalizare a proiectului este 31 decembrie 2019, dar cu siguranță investiția va fi gata mai devreme. La proiectul derulat prin PNDL 2, asfaltare drumuri comunale, lucrările nu au fost reluate încă. Din primăvară se va începe amenajarea capetelor de pod și refacerea acostamentelor. Anul trecut asfaltul a fost turnat pe toate drumurile, așadar proiectul va fi finalizat în scurt timp”, declară primarul Georgel Burcea.

Mai mult ca oricând, de 8 Martie cu toții ne gândim la ființele iubitoare care ne susțin, cu grijă și cu grație, neîncetat. E ziua în care, cu o floare, ne exprimăm afecțiunea, devotamentul și gratitudinea pentru toate doamnele și domnișoarele din viața noastră! La mulți ani, tuturor!
Primăria și Consiliul Local Râca
Primar, Georgel Burcea