alocatiiPSD se va opune în Parlament oricărei variante legislative a actualei Coaliții de guvernare prin care se amână sau se anulează majorările alocațiilor pentru copii și va sesiza în acest sens și Curtea Constituțională a României.

După ce au încălcat cu nonșalanță promisiunea făcută înainte de alegeri referitoare la eșalonarea dublării alocațiilor, actualii guvernanți îi mint din nou în față pe părinți și copii, amăgindu-i că, potrivit amendamentelor adoptate deja de Senat, vor beneficia de o majorare la 1 ianuarie 2022.
În realitate, forma adoptată de Senat de către actuala coaliție PNL-USR-UDMR nu prevede nicio tranșă de majorare pentru 1 ianuarie 2022, ci doar o indexare cu rata inflației. Versiunea adoptată de Senat anulează două din cele 5 tranșe prevăzute de OUG 123/2020, prin care ar fi trebuit să se ajungă la valoarea dublată adoptată de PSD prin Legea 14 din ianuarie 2020.
Astfel, în versiunea Senatului este scoasă cu totul tranșa de la 1 iulie 2021, iar cea de la 1 ianuarie 2022 este înlocuită doar de o indexare cu rata inflației.
PSD va depune miercuri, 9 iunie în Parlament un proiect de lege ce prevede mai multe măsuri pentru familiile cu copii. Printre acestea se află și un articol care prevede majorarea imediată a alocațiilor la valoarea dublată în ianuarie 2020.

Deputat PSD de Argeș, Simona Bucura Oprescu