Tipărire

calateleLa Călățele au început lucrările la drumurile agricole, care deservesc terenuri agricole, composesorate, terenuri private.
„E vorba de un drum de legătură cu o lungime de 7,2 kilometri, între trei sate: între Văleni și Finciu, între Finciu și Dealu Negru și între Văleni și Dealu Negru. Din august anul trecut am început licitația și abia acum am semnat și am predat amplasamentul firmei câștigătoare. Termenul de execuție este de 15 luni de zile, din care scoatem vreo trei luni de iarnă. Se va decoperta și se va executa din nou infrastructură și drum agricol pietruit, podețe, rigole, semne de circulație”, ne-a spus primarul comunei Călățele, domnul Vasile Tripon.

Problema destul de gravă a zonei de munte rămâne colectarea și depozitarea deșeurilor. „Referitor la problema gunoaielor, noi le ducem la Aleșd. Am avut o discuție cu președintele Consiliului Județean, care mi-a spus că se va rezolva, dar nu se știe în cât timp. Acest lucru implică costuri suplimentare, operatorii de transport ne cer cât vor ei. Era vorba ca până în martie Consiliul Județean Cluj să angajeze operator pentru tot județul, dar fiind în asociația de Dezvoltare Intercomunitară Eco-Metropolitan Cluj, noi nu putem să facem altceva decât ce ne spun ei. Așteptăm acum să dea drumul la licitație”, a mai precizat domnul primar.
Demersuri pentru înființarea Muzeului “Drumul lânii”
La Călățele continuă procedurile pentru înființarea Muzeului “Drumul lânii”, care ar fi un obiectiv turistic important pentru zonă, dar și o modalitate de a arăta felul în care locuitorii satelor își produceau propriile produse, unii chiar câștigându-și existența cu ele, și pentru a valorifica uneltele și dispozitivele folosite în etapele de prelucrare a lânii.