Tipărire

baciuCele mai mari proiecte din comuna Baciu sunt axate pe partea de infrastructură și tot așa intenționează autoritățile locale să fie și pe viitor. Astfel, în data de 27 august, s-a predat amplasamentul pentru începerea lucrărilor la Suceagu, pentru introducerea apei. Licitația este aproape finalizată pentru canalizare în Suceagu. Tot acum a avut loc recepția lucrărilor de la Mera, de introducere a apei potabile. Se fac probe și mai durează aproximativ o lună de zile pentru spălarea conductelor și a bazinului.

„Suntem spre finalizare cu drumul din Cheile Baciului. Planul nostru este de a readuce strălucirea și importanța de odinioară zonei turistice și de agrement a Cheilor Baciului - Pădurea Hoia, arie pe care ne-am propus și o vom transforma în cel mai frumos parc natural din județul Cluj. În baza acestui plan și a viziunii noastre, acest frumos dar primit de la natură va avea trei dimensiuni și funcțiuni: arie naturală protejată, care este cea mai importantă și cea mai cunoscută pe plan național și  mondial, zonă de agrement și spațiu pentru picnic și petrecerea timpului liber în natură.
De asemenea, am finalizat strada Spitalului, deja se circulă pe ea. S-a semnat contractul pentru canalizare în Popești, Corușu și Săliștea Nouă, pentru conducta magistrală. Am intrat în linie dreaptă cu cele două proiecte pe infrastructură, de câte un milion de euro, pe fonduri europene, și vom începem lucrările,” ne-a detaliat primarul comunei Baciu, domnul Ioan Florin Mureșan.
Încă nu s-a rezolvat chestiunea semafoarelor; problema este că proiectantul și autoritățile nu dau avizele pentru partea de montaj. Autoritățile locale din Baciu au demarat proiectul cu semafoarele cu mult timp în urmă, însă e dificil, pentru că se găsește pe două UAT-uri; Consiliul Județean Cluj trebuie să dea autorizație de construcție.
„Fluidizarea traficului este o problemă enormă și am încercat și vom încerca toate soluțiile posibile. Dacă nu se rezolvă nu ține de competența noastră, întrucât pe noi ne interesează ceea ce își doresc cetățenii. Drumul național este intabulat până la Napolact și cetățenii nu au blocaje în trafic pe drumul care traversează comuna Baciu. Problema drumului național trebuie rezolvată de municipiul Cluj-Napoca, aceasta necăzând în sarcina noastră.”
Invitație
În acest an Zilele Comunei Baciu se vor desfășura în 15-16 septembrie. Sunt așteptați toți cei care vor să se bucure împreună cu localnicii.