catina 1Dacă la Cătina existau în trecut cutume referitoare la portul popular, la obiceiurile satului, totuși cel mai mare tezaur au fost și rămân oamenii. În ultima perioadă chiar și în comunitățile rurale e tot mai dificilă înțelegerea dintre oameni, însă bătrânii din Cătina constituie un exemplu pentru păstrarea familiei tradiționale.

Cu ocazia Zilelor comunei din acest an, ediția a IX-a, un moment aparte și care merită adus în atenție a fost prezența pe scenă a familiilor care au împlinit cincizeci de ani de căsătorie. Diplome și premii au fost oferite de domnul primar Alexandru Bota, din partea Primăriei şi Consiliului Local Cătina, familiilor: Teodor Trif, Valeriu Dascăl, Viorel Trif, Teodor Florean, Vasile Cerces, Martin Burian, Valeriu Filipaş şi Gheorghe Vincze. Despre fiecare în parte se pot spune lucruri importante, dar pe toți îi caracterizează timpul trecut cu folos, pentru a ajunge astăzi un prilej pentru ca cei mai tineri să ia aminte.

Monumente în cinstea eroilor, la Feldioara
După 36 de ani de la vizita unui episcop, în 30 august anul acesta, în satul Feldioara, în prezența Înaltpreasfinţitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-au sfințit o troiță cu placă comemorativă, în memoria foștilor deținuți politici din localitatea Feldioara, precum și un monument ridicat în cinstea eroilor din Primul și al Doilea Război Mondial. Tot cu acest prilej, a fost sfințită și casa parohială care a fost terminată de curând.

Ședința de lucru a Asociației Comunelor din Microregiunea Câmpia Transilvaniei
Tot la Cătina, în 21 august anul curent a avut loc ședința de lucru a Asociației Comunelor din Microregiunea Câmpia Transilvaniei, la care au participat primăriile din ACT și conducerea GAL Câmpia Transilvaniei. S-a aprobat Regulamentul privind protecția datelor cu caracter personal, au avut loc discuții cu privire la reînființarea Serviciului de urbanism la nivel de ACT, astfel încât primăriile să poată elibera certificate de urbanism și autorizații de construcție pentru populație și UAT-uri.
Alte discuții au fost cele legate de proiectele de investiții, problemele și greutățile pe care le întâmpină primăriile pentru obținerea avizelor în vederea obținerii autorizației de construcție.