davidestiNoul an școlar va aduce pentru elevii claselor I-IV ai școlii Davidești un plus de confort. Conform declarațiilor primarului Ion Sandu, se lucrează intens la construirea unor grupuri sanitare moderne, în aceeași incintă cu sălile în care se desfășoară sălile de curs. Mijlocul  lunii septembrie va fi un motiv de bucurie și pentru locuitorii din Conțești Sat Nou. Cele peste 50 de gospodării din  zonă vor avea apă curentă!

”Aceste două obiective, ce se află în momentul de față în curs de finalizare, reprezintă creșterea gradului de bunăstare al comunității. Despre asta e vorba în administrația publică - venirea în întâmpinarea problemelor și situațiilor cu care se confruntă cetățenii și îmbunătățirea continuă a calității vieții acestora. Întotdeauna, în toate demersurile pe care le-am avut în vedere în inițierea unor proiecte de investiții noi, acest considerent a fost prioritar: satisfacerea nevoilor și doleanțelor oamenilor”, declară primarul Ion Sandu.
Concomitent, administrația locală așteaptă începerea lucrărilor sau, după caz, avansarea procedurilor în cazul celor trei proiecte pentru care a fost obținută finanțarea guvernamentală, prin programul Național de  Dezvoltare Locală. ”Având în vedere că avem deja contractul de execuție semnat pentru modernizarea prin asfaltare a unui tronson din DC 85, estimez că la sfârșitul lunii septembrie vom avea asfalt pe acest drum!  În ceea ce privește introducerea canalizării pe o lungime de 1 km în Olteanca, suntem în faza de semnare a contractului pentru demararea investiției. Singurul proiect pentru care licitația continuă încă este introducerea canalizării, etapa a II a, pe DC 85”, spune șeful executivului.
În ciuda faptului că și localitatea Davidești se află pe lista comunelor grav afectate de inundațiile din această vară, nu au fost primite fonduri de la Guvern pentru remedierea problemelor. ”Am reabilitat, cum s-a putut, cu puținii bani de care am dispus, drumurile, astfel încât circulația să poată fi reluată, nu doar pentru cetățeni, și pentru o posibilă intervenție a ambulanței sau pompierilor”, a mai afirmat primarul din Davidești.