buzoestiAsfaltarea unor drumuri comunale din satele Șerboieni și Vlăduța, lucrări incluse în proiectul pentru care autoritățile din Buzoești au obținut finanțare de la Guvern prin PNDL 2, va demara în acest an.
”În luna august a fost finalizată licitația pentru lucrări, iar de curând am semnat contractul pentru proiectarea și execuția acestora. Avem speranțe că anul acesta vom reuși să facem nu numai proiectarea, ci să ne și apucăm de lucru la asfaltare. Vom începe cu drumurile din satul Șerboieni. Nu vreau să pierdem timpul deloc, acest proiect este unul foarte important pentru cetățenii comunei Buzoești”, spune primarul Ion Tănase. În total 6 km de drumuri comunale vor fi asfaltați în cele două sate ale comunei.

În desfășurare se află în acest moment amenajarea podului din satul Vulpești, în punctul Biserică. Podul este realizat cu fonduri locale și face legătura între satul Vulpești și centrul comunei. Pe de altă parte, pe ultima sută de metri sunt lucrările de reabilitare a rețelei de alimentare cu apă din satele Buzoești și Curteanca. Finalizarea acestora depinde de reprezentanții CEZ, care trebuie să vină să execute un branșament la bazinul de înmagazinare a apei.
În paralel, în ultima lună de vară au fost efectuate pregătirile pentru începerea noului an școlar. În toate școlile s-a făcut curățenie, sălile de clasă au fost igienizate, iar curțile unităților de învățământ au fost curățate de vegetația uscată. De asemenea, Primăria Buzoești a solicitat fonduri Consiliului Județean Argeș în vederea amenajării unor grupuri sanitare noi în interiorul clădirilor la Grădinița Tomșanca și la Grădinița Vulpești, care funcționează în incinta Școlii cu clasele I-VIII Vulpești.