Tipărire

cocuVești bune legate de proiectul de introducere a canalizării în Cocu, investiție finanțată prin PNDL 2: până la finalul lunii august va fi desemnat câștigătorul licitației pentru execuția lucrărilor, ceea ce înseamnă că acestea vor demara în toamnă.
”Proiectarea o avem făcută, așadar ar fi vorba doar de execuție. Imediat ce va fi semnat contractul pentru lucrări, acestea pot demara. Cu siguranță se va întâmpla anul acesta. Proiectul prevede realizarea sistemelor de canalizare și epurare a apelor uzate menajere în satele Bărbătești, Richițele de Sus, Richițele de Jos, Făcălețești și Cocu”, precizează primarul Gheorghe Țucă. Totodată, în unitățile școlare din comună au fost realizate pregătirile specifice începerii noului an școlar, punându-se accent pe curățenie și igienizarea sălilor de clasă. La Școala Gimnazială Cocu este nevoie de anumite investiții în scopul obținerii autorizației ISU, însă autoritățile locale nu dispun de sumele necesare acestora. În acest sens a fost făcută o solicitare către Consiliul Județean Argeș.

Din păcate, starea precară a drumurilor județene care tranzitează comuna rămâne cea mai mare supărare a primarului Gheorghe Țucă și pe bune dreptate, având în vedere cum arată acestea. ”DJ 703 A arată groaznic de ani de zile, abia se circulă pe el, oamenii își rup mașinile în gropile de pe acest drum. Nu interesează pe nimeni de la Drumuri Județene acest aspect. Plombele care se pun an de an nu rezolvă problema decât temporar. Sigur, sunt bune și aceste lucrări, însă la anul ne vom confrunta cu o situație similară, fiindcă e nevoie de o reabilitare și o modernizare totală a drumului! Din cauza ploilor din prima parte a verii, s-a stricat și DJ 731 B, în satul Richițele de Sus. Acum este închis! Am informat Consiliul Județean cu privire la acest lucru, însă nu s-a luat vreo măsură. În ritmul acesta, în curând nu vom mai putea circula pe niciun drum județean din comună”, afirmă primarul Gheorghe Țucă.