Tipărire

sapataÎn fiecare an, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, locuitorii comunei Săpata îmbracă straie de sărbătoare pentru tradiționala serbare a zilei localității. Ajunsă la cea de-a VII-a ediție, sărbătoarea a fost dublată anul acesta de o manifestare solemnă, organizată cu prilejul aprinderii Flăcării Centenarului Marii Uniri în localitate.

Evenimentele au debutat cu slujba de comemorare a eroilor Primului Război Mondial, organizată la Monumentul din satul Găinușa. În cadrul slujbei, numele tuturor eroilor căzuți pe câmpurile de luptă au fost rostite de un sobor de preoți din comună. Ulterior, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, și primarul Laurențiu Micu au aprins Flacăra Centenarului. După discursurile privind însemnătatea anului în care se împlinesc 100 de ani de România Mare, urmașilor eroilor le-au fost acordate Diplome Centenare în semn de omagiu pentru sacrificiul înaintașilor lor.
Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a felicitat întreaga comunitate pentru păstrarea vie a memoriei înaintașilor lor, cu atât mai mult cu cât la eveniment au participat și foarte mulți copii ce au susținut un scurt moment artistic. Alături de primarul Laurențiu Micu și de președintele Consiliului Județean Argeș, la eveniment au participat vicepreședintele CJ Argeș, Ion Mînzînă, senatorii Șerban Valeca și Cristina Stocheci, prefectul Emilian Dragnea, subprefectul Adrian Bughiu, consilieri județeni, primari argeșeni. După acest moment solemn, festivitățile dedicate Zilei Comunei au continuat pe terenul de sport din satul Bănărești. Locuitorii comunei și oaspeții prezenți s-au bucurat de o sărbătoare completă, cu muzică, voie bună și premii acordate de administrația publică locală. Nu au lipsit terasele cu mici și bere, locurile de joacă pentru copii, iar antrenul a fost asigurat de cunoscuți soliști argeșeni. Primarul Laurențiu Micu a acordat diplome de fidelitate și premii unui număr de șase cupluri din localitate care au aniversat 50 de ani de căsătorie anul acesta. Petrecerea dedicată Zilei Comunei Săpata s-a încheiat seara târziu, semn că oamenii s-au simțit bine și s-au bucurat de acest moment organizat de autoritățile locale.