Tipărire

ratesti 3Pe parcursul vacanței de vară, în școlile din comuna Rătești au loc lucrări de reabilitare și sunt montate noi instalații termice, în vederea asigurării unor condiții cât mai bune pentru elevi și cadre didactice. Consiliul Județean Argeș a alocat, la rectificarea bugetară din luna iunie, suma de 150.000 de lei pentru montarea de centrale termice în unitățile școlare din satele Pătuleni, Furduiești și Nejlovelu.

Conform autorităților locale, montarea centralelor termice se va încheia până la începerea cursurilor școlare. Pe de altă parte, pentru cea mai mare școală din comună, cea din Tigveni, administrația publică din Rătești are în lucru un proiect ce prevede reabilitarea și modernizarea unității de învățământ. ”Cum lucrările propuse sunt unele de anvergură, cu costuri pe măsură, singura soluție pentru finanțare rămâne accesarea fondurilor europene. Drept urmare, imediat ce va fi finalizat, proiectul pentru reabilitarea și modernizarea Școlii cu clasele I-VIII Tigveni va fi depus pe măsurile de finanțare ale Programului Operațional Regional”, declară primarul Cornel Petrică. Se lucrează în continuare și la obiectivul de investiții finanțat cu fonduri guvernamentale prin PNDL 2 – alimentarea cu apă a satului Mavrodolu. Practic, lucrările propriu-zise au fost finalizate, însă se așteptă realizarea branșamentului electric al rețelei, ce poate fi făcut doar de către operatorul specializat.
În sprijinul crescătorilor de animale
Pe de altă parte, autoritățile din comuna Rătești se preocupă vara această și de amenajarea unor adăpători de apă pe islazurile comunale. Prin amenajarea acestor adăpători, autoritățile locale vin în sprijinul fermierilor, asigurând apa necesară pentru animalele care pasc pe islazurile comunale. Astfel de jgheaburi speciale pentru adăpat animalele vor fi amenajate în mai multe zone de pe pășunile comunale.