Tipărire

babana 3100 de copii, 100 de steaguri, 100 de baloane, toate semnificând 100 de ani de la Marea Unire! Într-o astfel de atmosferă, vineri, 20 iulie, de Sfântul Ilie, la Monumentul Eroilor de la Biserica Valea Caprei reprezentanții administrației locale, împreună cu cei ai administrației județene au aprins Flacăra Centenarului, în aplauzele a sute de localnici.

Primarul localității, Bebe Ivan, împreună cu Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, au înmânat “Diplome Centenare”, în semn de recunoștință pentru sacrificiul înaintașilor. După aprinderea Flăcării Centenarului, la care au mai luat parte Fanfara Argeșului, Corul Veteranilor și actorul Puiu Mărgescu, de la Teatrul “Alexandru Davila” Pitești, cu mic cu mare, întreaga suflare a localității a ocupat izlazul de la ieșirea din localitate, acolo unde preț de două zile s-a cântat, s-a jucat și s-au încins grătarele în cinstea comunei Băbana și a locuitorilor ei.
Au fost premiați un număr de 13 elevi de la Școala Gimnazială Băbana care au obținut rezultate deosebite în anul școlar 2017 - 2018: Băncilă Cătălin, Deaconu Casian, Drăgușin Iulian, Băncilă Alexandru, Baca Adelin, Buleu Mihai, Predoiu Petruț, Durdui Diana, Răducu Oana, Udrea Geanina, Enache Lavinia, Dincă Georgiana, Duțulescu Alexandra. De asemenea, 10 elevi vor beneficia de o tabără gratuită în cadrul programului ,,Tabăra Națională de comunicare și teatru pentru tineret“ de la Râu Sadului, din județul Sibiu,
unde vor participa la diverse cursuri și activități de teatru, însoțiți de domnișoara învățătoare Minescu Mihaela Monica.
Tot în cadrul Zilelor Comunei au fost premiate cuplurile care au împlinit 50 și 60 de ani de căsătorie: Anghel Nicolae și Elena, Ilie Vasile și Vasilica, Firfirică Ion și Ioana, Roșu Nicolae și Ecaterina, respectiv Deaconu Honoriu și Viorica, Ivan Ilie și Elisabeta, Stanislav Constantin și Floarea, Stănculeanu Victor și Aspasia.
Programul artistic a fost sponsorizat de agenții comerciali care au avut exclusivitate în cadrul acestei manifestări.