teiu 1Ziua Eroilor a fost comemorată la Teiu cu vie emoție din partea celor prezenți. După slujba de pomenire, elevii au susținut un program artistic de excepție în incinta Căminului Cultural din Localitate, apoi fiind depuse coroane de flori la monumentele celor ce au făcut jertfa supremă pentru idealurile poporului român. ”Ziua Eroilor are o dublă semnificație. A fost ziua victoriei împotriva fascismului, dar și Ziua Independenței, moment în care în Parlamentul României s-au rostit celebrele cuvinte ”Suntem independenți, suntem o națiune de sine stătătoare!”. A urmat un război ale cărui costuri au fost viețile a zeci de mii de eroi. Este anul centenarului Marii Uniri, la 1 Decembrie vom aniversa mărețul act al Unirii cu patria mamă a tuturor provinciilor românești. Pe eroii care s-au jertfit pentru realizarea acestui act memorabil, cât și pe cei care și-au dat viața pentru apărarea ființei naționale, nu îi vom uita niciodată și îi vom omagia de-a pururi.” a spus, în cuvântul de deschidere, primarul Florin Dumitru.

Continuă lucrările la noua grădiniță
Lucrările pentru construirea noii grădinițe în comuna Teiu avansează încet, dar sigur. Conform declarațiilor primarului Florin Dumitru, mai este nevoie de fonduri pentru finalizarea obiectivului, administrația locală sperând în ajutorul financiar al Consiliului Județean.
”Am alocat de la buget 100 de mii de lei și am mai avea nevoie de încă pe atât pentru a o putea da în folosință. Amintesc că grădinița va avea o capacitate de 2 grupe și va oferi condiții optime pentru preșcolari, așa cum oferă și grădinița din Teiu Deal, o instituție de învățământ modernizată conform noilor cerințe. Avem totodată un proiect și pentru amenajarea curții clădirii, unde vom realiza și un părculeț de joacă.”, spune edilul șef.
Sprijin financiar din partea forului județean este de dorit și pentru co-finanțarea proiectului privind asfaltarea DC 100 Teiu - Mozacu, obiectiv pentru care conducerea Primăriei a obținut finanțare guvernamentală prin PNDL 2. ”Licitația este deja finalizată și urmează lucrările propriu-zise. Având în vedere că modernizarea drumurilor rămâne principala problemă în mediul rural, suntem mai mult decât fericiți că vom putea implementa acest proiect. De altfel, dorim să continuăm și campania de asfaltare cu fonduri proprii. În consecință, ne propunem asfaltarea drumului Biserică-Duminicești, în lungime de 1,4 km, obiectiv pentru care avem deja proiectul” a mai declarat șeful executivului.