ratesti 1Sărbătoarea „Înălțării” și Ziua Eroilor au fost marcate în comuna Rătești de către conducerea Primăriei prin depunerea la coroane la Monumentul din centrul localității. Alături de elevi și cadre didactice, oficialii au participat la un ceremonial religios de comemorare a eroilor neamului.

”Suntem în anul Centenarului Marii Uniri și cu atât mai mult avem datoria de a sărbători cea mai importantă faptă a istoriei neamului nostru, Unirea. Manifestări de acest gen sunt menite de a menține vie în sufletele noastre recunoștința pentru cei ce s-au jertfit pentru idealurile poporului român și de a arăta respectul față de înaintași, față de cei care au scris istorie”, a declarat primarul Cornel Petrică.

Drumuri agricole configurate
Conducerea administrației locale a profilat și definit drumurile către exploatațiile agricole în toată localitatea. Având în vedere că niciodată nu a fost amenajată infrastructura rutieră pe câmp, acțiunea a necesitat eforturi considerabile, fiind nevoie de intervenții cu utilaje performante. ”Am lucrat cu o firmă de specialitate, dat fiind faptul că nu avem buldoexcavator și mașini de compactat, dar și din considerentul că drumurile au trebuit configurate de la zero și pietruite, acolo unde era nevoie. Concomitent, am reabilitat și drumurile comunale, pe tronsoanele afectate.”, a declarat primarul Cornel Petrică.
ratesti 2În același timp în localitate se desfășoară și câteva investiții de mai mică amploare, nu și de o mai mică importanță. ”Se montează bazinul de înmagazinare a apei în satul Furduiești și se realizează încălzirea centrală la școlile Pătuleni și Furduiești. Lucrăm și la câteva proiecte, în ideea că imediat ce vor apărea surse de finanțare să avem documentațiile pregătite. Este vorba de proiecte pentru modernizarea infrastructurii - sistem de canalizare pentru toată comuna și asfaltare pe 10 km, tronsoane ce se regăsesc în următoarele sate: Furduiești, Ciupa Mănciulescu, Nejlovelu, Mavrodolu și Tigveni”, a mai spus edilul șef din Rătești.