Tipărire

davidestiDe Ziua Eroilor, elevii școlilor din comuna Davidești, alături de cadrele didactice au comemorat amintirea celor ce și-au jertfit viața pentru idealurile poporului român. S-au depus coroane de flori și s-au organizat ceremoniale religioase pentru cinstirea eroilor în fiecare sat. Copiii au prezentat și un emoționant program artistic cu specific patriotic.

 

Inundațiile au afectat starea drumurilor
Urmele inundațiilor de luna trecută încă se mai văd la Davidești. Drumurile comunale încă nu sunt refăcute complet, iar tronsoanele către exploatațiile agricole sunt aproape impracticabile.
”Viitura a făcut ravagii, mai ales în satul Conțești. Din cauza lipsei fondurilor, a trebuit să ne descurcăm cu forțe proprii, în regie proprie. Cel mai important este să aducem drumurile comunale și ulițele la o stare bună, astfel încât să poată intra ambulanța și mașina de pompieri, la nevoie. Abia ulterior ne vom îndrepta atenția și spre drumurile către exploatațiile agricole. În același timp, facem mereu curățenie și luăm molozul și noroiul din șanțuri”, spune primarul Ion Sandu.
Imperios necesar pentru Primăria Davidești este și să finalizeze extinderea alimentării cu apă din Conțești Sat Nou. ”Avem nevoie de sprijin financiar de la Consiliul Județean și sper ca rectificarea din iunie să fie de bun augur. Am forat puțul și am realizat stația de clorinare, cele două obiective deservind practic nu doar extinderea de rețea, ci tot satul. Avem de plătit lucrarea și de făcut recepția finală. Fără ajutor de la forul județean nu avem cum”, explică edilul șef.
Între timp, proiectele cu finanțare guvernamentală, prin PNDL sunt în procedură de licitație.