recea 1Frumusețea dansului popular de pe meleagurile argeșene a fost admirată și apreciată tocmai în îndepărtatul Maramureș. Și asta grație Ansamblului ”Trandafirul” din Recea, care a participat în luna mai la Festivalul interjudețean de dansuri populare ”Mândru-i danțu’ pe la noi”, organizat în comuna Recea, din județul Maramureș.

Este pentru a doua oară când dansatorii argeșeni din Recea participă la acest festival concurs, anul acesta obținând un merituos loc III. Delegația care a mers în Maramureș a fost condusă de primarul Marin Pană, de altfel cele două localități cu același nume dezvoltând o strânsă relație de prietenie. ”A fost un eveniment deosebit la care ne-am bucurat că am putut să participăm, iar premiul a venit ca o răsplată pentru munca celor 18 tineri care formează Ansamblul ”Trandafirul”. Au participat ansambluri de dansuri din Arad, Cluj, Maramureș, dar și din comuna Recea, raionul Strășeni din Republica Moldova, localitate înfrățită cu comuna Recea din Maramureș. Emoționantă a fost și interpretarea solistului nostru, Cristian Stancu, a cântecului ”Nistrule, dragă Nistrule”, care a ridicat sala în picioare, în aplauze furtunoase. A fost organizată și o paradă  a costumelor populare, care a încântat publicul prezent”, ne-a declarat primarul Marin Pană. Festivalul interjudețean de dansuri populare ”Mândru-i danțu’ pe la noi” este organizat de Primăria Recea (Maramureș) și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș și anul acesta s-a aflat la cea de-a VIII-a ediție.
În altă ordine de idei, din luna iunie, imediat ce elevii și preșcolarii vor intra în vacanță, autoritățile locale vor demara lucrările de anvelopare termică a Grădiniței Recea, obiectiv pentru care s-a primit finanțare de la Consiliul Județean Argeș. De asemenea, în această perioadă se lucrează la extinderea rețelei de alimentare cu apă, prin montarea a două grupuri noi de pompe în satele Recea și Deagu.