popesti 2Așa cum s-a instituit tradiția de anul trecut, de sărbătoarea Rusaliilor, în comuna Popești e mare sărbătoare! Pe 27 mai, localnicii, autoritățile și oaspeții veniți din tot județul au sărbătorit cea de-a doua ediție a Zilei Comunei Popești. Evenimentul organizat ca la carte de primarul Ion Mihai a constituit un bun prilej pentru administrația locală de a premia cuplurile care anul acesta au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă.

”Am oferit diplome și câte un mic premiu din partea Primăriei unui număr de 25 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie, răsplătindu-le astfel fidelitatea și exemplul de trăinicie. De asemenea, vom oferi plachete de onoare autorităților județene care ne-au sprijinit în proiectele derulate, contribuind astfel la dezvoltarea localității. Este vorba de prefectul județului Argeș, președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, președintele ACoR Argeș. Mă bucur că am avut alături mulți colegi primari și că am putut oferi oamenilor o sărbătoare care să le aducă bucurie ”, a declarat primarul Ion Mihai. La rândul său, edilul din Popești a primit din partea Prefecturii, a Consiliului Județean și a ACoR Argeș plachete de onoare în semn de apreciere pentru munca depusă în administrația publică locală. La eveniment au participat prefectul Emilian Dragnea,vicepreședintele CJ Argeș, Ion Mînzână, senatoarea Cristina Stocheci, președintele ACoR Argeș, Ion Dumitru și numeroși primari din județ.    

Comuna și-a cinstit eroii
popesti 3Vineri, 18 mai, comuna Popești și-a cinstit eroii căzuți în Primul Război Mondial, aducând un omagiu tuturor celor care s-au jertfit pentru patrie. Localnicii, împreună cu reprezentanții administrației publice locale și județene, s-au adunat la monumentul eroilor din satul Slobozia, proaspăt refăcut de administrația locală, unde a avut loc o ceremonie de resfințire a monumentului cu slujbă de pomenire a tuturor celor care și-au dat viața pe câmpurile de luptă, precum și cu aprinderea Flăcării Centenarului. În cadrul slujbei religioase oficiată de un sobor de preoți din comună au fost pomenite numele tuturor eroilor din localitate. În acordurile Fanfarei Argeșul și alături de copiii de la Școala Gimnazială ”Victor Țârcovnicu” Popești, primarul Ion Mihai și președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, au depus coroane de flori la monumentul eroilor. Alături de edilul din Popești, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, le-a înmânat urmașilor eroilor din Popești diplome centenare, mulțumindu-le și felicitând întreaga comunitate pentru păstrarea vie a memoriei înaintașilor și pentru respectul adânc față de credință și tradiții. Copiii de la Școala Gimnazială Popești, îmbrăcați în straie populare, au încântat asistența cu un program artistic de dansuri, poezie și cântece patriotice. ”Marcăm astăzi o zi dedicată celor mai buni dintre noi, care s-au jertfit pe câmpul de luptă pentru a-și apăra credința și pământul. Dacă avem astăzi o patrie, o casă, o familie dragă, aceste lucruri se datorează în primul rând acelor oameni bravi. De aceea, îmi exprim sentimentele profunde de respect, recunoștință și admirație pentru eroii poporului român, tați și bunici ai noștri, înaintași care și-au pierdut viața în război”, a spus primarul Ion Mihai. Ciclul acțiunilor dedicate Zilei Eroilor s-a încheiat cu un parastas organizat de autoritățile locale la biserica din satul Slobozia.