Tipărire

cocuÎn pofida unui buget nu tocmai generos și a întârzierilor cu care se alocă banii prin programele cu finanțare guvernamentală, primarul Gheorghe Țucă spune că anul 2017 a fost unul cât se poate de bun pentru cetățenii și administrația publică a comunei Cocu.

”Spun asta pentru că am reușit să ducem la bun sfârșit proiectul centralei fotovoltaice, să facem o nouă gospodărie de apă la Cocu și să demarăm lucrările la podul din satul Bărbătești. Mai este și finanțarea obținută prin PNDL 2 pentru canalizare, care ne asigură perspective favorabile pentru anul următor, deci cumva lucrurile s-au mișcat în direcția bună anul acesta. Dacă și sprijinul autorităților județene ar fi fost mai consistent... Este bine și așa, eu sunt mulțumit de ceea ce am realizat anul acesta”, declară edilul șef din Cocu.

Proiecte derulate anul acesta în comună
# Finalizarea lucrărilor la centrala fotovoltaică cu o putere de 240 KW, investiție realizată cu fonduri proprii și pe baza unui împrumut de la Fondul Român pentru Eficiența Energiei;
# Pietruirea drumurilor comunale: Dealul Bogdanului (4 km) și Dealul Cornetului (2 km);
# Obținerea finanțării prin PNDL 2 pentru introducerea canalizării în cinci sate ale comunei, Bărbătești, Richițele de Sus, Richițele de Jos, Făcălețești și Cocu; lucrările vor începe anul viitor;
# Realizarea în proporție de 80% a podului din satul Bărbătești;
# Gospodăria de apă din satul Cocu;
# Împrejmuirea cu gard a Școlii Bărbătești;
# Reducerea deficitului de personal din cadrul Primăriei; posturile de contabil și secretar au fost ocupate prin concurs.

Cadouri pentru copii
Din tabloul sfârșitului de an nu va lipsi nici mult așteptata vizită a lui Moș Crăciun. Aproximativ 200 de elevi și preșcolari din comună vor primi daruri de la Moș Crăciun, acesta fiind ajutat în misiunea sa de către autoritățile locale, care au găsit și anul acesta cadrul potrivit pentru a oferi o bucurie copiilor.

De sfintele Sărbători să deschidem uşa pentru oaspeţi dragi, şi inima pentru speranţă, bucurie şi lumină. Crăciun fericit și drum presărat numai cu realizări în Anul ce vine! La mulți ani!
Primăria și Consiliul Local Cocu
Primar, Gheorghe Țucă