stoenesti 1Primarul comunei Stoeneşti, Ion Marin şi-a făcut bilanţul investiţional pentru anul 2017. Potrivit spuselor alesului local, anul care în curând se va încheia a fost unul bun din punct de vedere al proiectelor derulate pe raza localităţii, chiar și în condițiile unui buget nu tocmai generos.

”A fost un an bun, în care am găsit soluții să gestionăm eficient sumele de bani disponibile, chiar dacă acestea au fost mai mici, comparativ cu alți ani. Am reușit să împărțim echitabil fondurile, în așa fel încât să putem realiza tot ceea ce ne-am propus. Sunt mulțumit de ceea ce am realizat. Dacă vrei să faci treabă, faci, cu bani mai mulți, mai puțini, dar faci, dacă vrei! Numai cine nu vrea să facă, nu face!”, spune primarul Ion Marin. Trăgând linie la final de an, bilanțul administrației publice locale a comunei Stoenești cuprinde următoarele obiective:
# Asfalt pe trei tronsoane de drumuri comunale și locale: DC 26 (sat Cotenești) – 600 metri, DC 27 (sat Piatra) – 1,4 km și drum de interes local în satul Bădeni - 200 metri;
# Continuarea lucrărilor la Școala Bădeni – construcția se află în faza montării acoperișului, lucrările urmând să fie finalizate anul viitor;
# Amenajarea unui loc de joacă în localitate, prin sponsorizarea oferită de Holcim România;
# Igienizarea islazului comunal;
# Modernizarea iluminatului public din comună;
# Demararea proiectului finanțat prin PNDL 2 - Reabilitare rețea alimentare apă și înființare sistem de canalizare menajeră și stație epurare, sat Stoenești.  

Moș Crăciun, darnic cu toți copiii
Autoritățile comunei Stoenești au găsit și anul acesta cadrul potrivit pentru a face o bucurie copiilor în perioada sărbătorilor de iarnă. Moș Crăciun va aduce daruri elevilor și grădinarilor din localitate, peste 500 de pachete cu dulciuri, sucuri și fructe fiind pregătite pentru a fi oferite copiilor. ”Moș Crăciun ne-a scris o scrisoare și ne-a spus că, fără îndoială, va ajunge la copiii din comuna Stoenești. Așadar, Moșul își respectă și anul acesta contractul de fidelitate pe care îl are cu noi, vizita sa fiind așteptată cu multă emoție și bucurie de copii”, spune edilul șef din Stoenești.

E vremea colindelor, vremea bucuriei, când minunea Naşterii Mântuitorului cuprinde sufletele şi le înnobilează. Crăciun fericit tuturor! La mulţi ani!
Primăria și Consiliul Local Stoenești
Primar, Ion Marin