Tipărire

harsesti 08 10Prin implicarea directă a edilului localității din Hârseşti, Ionel Moloiu, clădirea şcolii dezafectate de la Ciobani a devenit sediul Clubului Columbofil ”Speranța”, care activează din anul 2007 în cadrul U.P.C. (Uniunea Columbofilă Profesionistă). Cei 42 de membri, pasionați crescători și iubitori de porumbei, participă cu peste 1.600 de porumbei la diverse competiții, fiind, de asemenea, anual prezenți la Expoziția Naţională Columbofilă de la Târgoviște.
premiere harsesti 08 5”Din păcate, foarte puțină lume știe și prețuiește munca acestor oameni care fac să fie cunoscut numele localității noastre într-un domeniu atât de deosebit”, declară primarul Ionel Moloiu, care le promite membrilor clubului că va sprijini activitatea lor sportivă, cu atât mai mult cu cât anul trecut porumbeii columbofililor din Hârsești au fost campioni naționali la categoria ”General”. ”Antrenamentele, transportul la competițiile săptămânale, hrană, medicamentația pentru păsări, sunt toate suportate de columbofilii din Hârsești”, a ținut să menționeze primarul comunei, exemplificând prin două nume reprezentative pentru Clubul ”Speranța” Hârsești: Cosmin Ilie, 12 ani - cel mai tânăr și ambițios membru al clubului și Ion Vătășoiu, 72 ani- decanul de vârstă al columbofililor din comuna porumbeilor campioni.

Curăţenie de primăvară
Decolmatarea şanțurilor, defrișarea zonelor cu vegetație crescută abundent și nefolositor, lucrările de regularizare în zonele inundate de revărsarea râului Cotmeana sunt numai câteva dintre activitățile pe care le desfășoară în această perioadă angajații Serviciului de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Hârsești, împreună cu persoanele beneficiare ale ajutorului social conform Legii 416.
În plin șantier se află și căminul cultural din localitate, clădire în care funcționează în prezent și administrația publică locală. ”Așteptăm ca lucrările să fie finalizate în aproximativ 3-4 luni, termenul fiind 1 iulie anul acesta”, declară primarul Ionel Moloiu. Edilul supraveghează îndeaproape și reabilitarea școlii gimnaziale, în care se amenajează grupuri sanitare și se montează centrala pentru încălzirea cu lemne.