36Administrația locală din comuna Șuici va realiza și în acest an deszăpezirea cu forțe și utilaje proprii. Având în dotare un buldoexcavator, două și tractoare, precum și o organizare a echipelor de intervenție, nu există motive de îngrijorare, oricât ar fi iarna de grea.

”Ne-am descurcat eficient în ultimii ani la acest capitol și indiferent de cantitatea de zăpadă, sunt convins că vom face față prompt, astfel încât cetățenii să nu aibă de suferit.” spune primarul Constantin Iatagan.
Pentru edilul șef și echipa domniei sale, Sărbătorile de Iarnă nu pot veni fără Moș Crăciun. De aceea, domnia sa afirmă că în mod cert toți elevii din localitate vor primi câte un cadou.
”Vom face peste 200 de pachete - din sponsorizări, așa cum am procedat și anul trecut. Nici nu se discută să nu ne mobilizăm să le refuzăm copiilor această bucurie! Până la urmă despre asta e spriritul Crăciunului - să dăruim”, spune șeful executivului.
Având în vedere că timpul nu mai este propice desfășurării lucrărilor de investiții, se mai efectuează în această perioadă lucrări doar la stația de pompare aferentă sistemului de canalizare. ”Lucrările au mers bine tot anul, astfel încât, din cei 17 km, cât presupune proiectul, am realizat deja peste 40%. Având în vedere că termenul de finalizare este 2029, eu consider că ne-am mișcat foarte bine. Stația de epurare există, fiind construită prin proiectul pe Măsura 322, prin care s-a înființat practic canalizarea la Șuici.”, a mai declarat primarul Constantin Iatagan.