Tipărire

28La începutul lunii noiembrie, în comuna Rătești a avut loc o acțiune de împădurire desfășurată de Primăria Rătești în parteneriat cu Rotary Club Pitești. Inițiatorul campaniei de împădurire este primarul Cornel Petrică, la acțiune participând angajați ai administrației publice locale și cetățeni din comună, 100 de persoane în total.

”Au fost plantați 600 de puieți de salcâm și mai avem nevoie de alți 16.000 de puieți pentru a continua și finaliza acțiunea de împădurire, pe o suprafață de 2,8 ha de teren. Mai există solicitări și din partea ocoalelor silvice private de a se alătura acestei campanii de împădurire, vom continua plantările în primăvară. Este prima dată când în comună se organizează o astfel de acțiune și mă bucur ca au fost prezenți atâția oameni dornici să ajute”, afirmă primarul Cornel Petrică.

Se va asfalta drumul spre autostradă
În luna noiembrie, autoritățile din Rătești au semnat contractul de finanțare a lucrărilor din proiectul finanțat prin PNDL – alimentarea cu apă a satului Mavrodolu. Suma alocată de Guvern este de 15,6 miliarde de lei, urmând ca lucrările să înceapă în primăvară. Peste 100 de gospodării vor beneficia de această investiție. O altă veste bună este aceea că DJ 702 A va fi asfaltat, astfel că și tronsonul de drum care tranzitează localitatea (Pătuleni – Ciupa Mănciulescu, cu ieșire la A1, km 86) va fi modernizat, mulțumită unei finanțări obținute de Consiliul Județean Argeș. Lucrările de asfaltare vor fi demarate anul viitor.
În perioada următoare, autoritățile comunei Rătești vor depune un proiect prin GAL în vederea obținerii finanțării pentru amenajarea unui teren sintetic de sport în incinta școlii de centru. Valoarea finanțării din bani europeni pentru un astfel de proiect se ridică la 53.000 de euro. Principalii beneficiari ai acestei investiții vor fi elevii școlii din localitate, dar și cetățenii comunei.