receaNoua formulă de calcul a sumelor care se alocă de la bugetul central pentru echilibrarea bugetelor locale a dezavantajat Primăria Recea, bugetul local fiind anul acesta cu 3 miliarde de lei mai mic decât cel de anul trecut. În aceste condiții, autoritățile locale au trasat o listă precisă a obiectivelor care vor primi finanțare în următoarele luni, în prim plan fiind reabilitarea și modernizarea drumurilor locale.
”Avem două proiecte pe Ordonanța 28, este vorba de asfaltarea a două drumuri comunale. 5,2 km pe DC 122 A Deagu de Jos-Goleasca și 1 km de drum comunal în satul Orodel. Pentru aceste două proiecte, noi trebuie asigurăm o cofinanțare de 2,8 miliarde de lei, bani pe care i-am prevăzut în bugetul local. Din excedentul bugetar, cu banii care ni s-au întors de la proiectul de achiziție a buldoexcavatorului prin GAL, vom cumpăra anul acesta un tractor cu remorcă pentru lucrările publice. Totodată, cu bani din bugetul local, am început refacerea unui pod în satul Recea, obiectiv pe care îl vom finaliza în luna martie. Mai vrem să mai reabilităm și un alt podeț avariat, iar pentru anul viitor mai rămân alte două podețe care au nevoie de reparații în urma inundațiilor”, ne-a declarat primarul Marin Pană.
Programul prelungit al casieriei din cadrul Primăriei a dat roade, colectarea taxelor și impozitelor locale la început de an mergând foarte bine, după cum spun autoritățile locale. Până la data de 31 martie, cetățenii care își plătesc impozitele locale beneficiază de o reducere de 10% din suma totală de plată.