Tipărire

26Până la sfârșitul anului, la Popești sunt așteptate să ajungă ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană. 180 de persoane vor beneficia de aceste ajutoare, la care se vor adăuga și produse de igienă personală.

”Conform ultimelor informații de la Ministerul Dezvoltării Regionale, ajutoarele de la Uniunea Europeană ar trebui să fie distribuite beneficiarilor până la sfârșitul anului. Începând de anul acesta, pe lângă ajutoarele alimentare, beneficiarii vor primi și produse de igienă personală. La nivelul comunei Popești au fost identificate 180 de persoane care au dreptul la astfel de ajutoare. Imediat ce acestea sosesc vom începe distribuirea lor”, declară primarul Ion Mihai.
Din moment în moment, autoritățile din Popești vor semna contractul pentru finanțarea lucrărilor din proiectul derulat prin PNDL – asfaltarea a 6,4 km de drumuri comunale, în mai multe sate ale comunei. Modernizarea rutelor de interes local va demara în primăvara anului viitor, iar pentru aceste investiții administrația publică locală a obținut finanțare de la Guvern în valoare de circa 75 de miliarde de lei. Tot anul viitor va începe și implementarea unui proiect cu finanțare europeană, mai exact amenajarea unui teren sintetic de sport la Școala Slobozia. Proiectul este finanțat prin GAL ”Lunca Argeșului”, suma alocată pentru realizarea obiectivului fiind de 53.000 de euro, la care se va adăuga o cofinanțare din partea Primăriei.
De curând au fost încheiate pregătirile pentru sezonul rece. Astfel, unitățile școlare și primăria au fost aprovizionate cu lemne, iar pe marginea drumurilor în pantă a fost depozitat materialul antiderapant pentru perioadele cu precipitații. Drumurile comunale și cele de interes local vor fi deszăpezite de administrația publică locală cu utilajele proprii, un buldoexcavator și un tractor cu plug, realizându-se astfel și economii la bugetul local. Și în iarna 2016/2017 comuna a fost deszăpezită în același mod și nu au fost probleme, circulația desfășurându-se în condiții bune.