21Primăria Corbi în colaborare cu fundația Romanian Business Leaders (RBL) a organizat de 1 Decembrie o acțiune de amploare, prin care întreaga comunitate, alături de turiști, au sărbătorit cum se cuvine Ziua Marii Uniri.

”Ideea ne-a aparținut, și a constat în constituirea unei parade mobile cu autoturismele localnicilor și turiștilor care prin RBL - (partenerul nostru și la manifestările de 1 Mai) au populat comuna noastră cu ocazia acestei sărbători. Traseul de defilare - cu steaguri și antemergători cu muzică patriotică, specifică sărbătorii, a fost gândit cu plecare din Domnești și până în centrul localității Corbi. Aici petrecerea a continuat cu o tradițională gustare, cu mâncăruri specifice zonei și, bineînțeles, Zilei Unirii și, implicit a României, cântece, socializare și multă bucurie. Evident, majoritatea a purtat portul populat tradițional cu mare mândrie, cum se cuvine mai ales de Ziua țării noastre, ca un simbol al apartenenței și identității”, a declarat primarul comunei Corbi, Virgil Baciu.

O primă bătălie câștigată cu SC Financiar Urban
Primăria comunei Corbi a câștigat într-o primă instanță procesul intentat de către SC Financiar Urban SRL, operator zonal pentru colectarea deșeurilor menajere. ”Este vorba de respingerea solicitării făcute de firma respectivă de a executa silit Primăria pentru niște facturi emise și neachitate pe care noi nu le considerăm legale. Motivul respingerii executării a fost evident acela că niște facturi neasumate și care, practic, nu au bază contractuală, nu pot constitui un instrument de executare. Ca să înțeleagă toată lumea,  voi explica succint: firma respectivă ar trebui să colecteze gunoiul separat de la agenții economici și cetățenii cu care au contract. În schimb, nu doar că întreprind această acțiune fără a măsura cantitatea de gunoi pentru categoriile amintite, dar ne impută, nouă, ca Primărie, prin facturi, plata pentru un gunoi ridicat de la presupuși mai mulți cetățeni. Evident, am refuzat plata acestor facturi. Ei susțin că depășirea cotei de gunoi este cu 30, chiar 60 de tone, ceea ce mi se pare incredibil. Noi am început pe cont propriu o monitorizare, chiar la grămadă - agenți economici și cetățeni, și am constatat că maximum de depășire este de 9-10 tone. ” a declarat primarul din Corbi.
“Financiar Urban” a făcut recurs, dar edilul șef Virgil Baciu spune că, la rândul ei, administrația locală a cerut anularea acestor facturi. ”Ne vom lupta până când dreptatea va avea câștig de cauză!”, a conchis șeful executivului din Corbi.