Tipărire

cicanesti primarÎntârzierea cu care bugetul naţional pe anul acesta a fost adoptat are repercusiuni la Cicăneşti. Administraţia nu îşi poate plăti arieratele la obiectivele de investiţii până ce bugetul nu va fi adoptat inclusiv la nivel local, iar neplata datoriilor atrage după sine penalităţi de întârziere către constructori şi alţi prestatori de servicii.
“Am ajuns în această situaţie din cauza jocurilor politice la nivel înalt ale unora care nu au în cap decât să parvină, nefiind interesaţi că prin întârzierea bugetului suferă o ţară întreagă. Pe la jumătatea lunii martie sperăm să putem adopta şi noi bugetul, după parcurgerea tuturor demersurilor prevăzute de lege. Estimez că acesta va fi mai mare cu vreo 2 miliarde de lei vechi, urmare a alocării sumelor de echilibrare de la Finanţe. Probabil vom mai beneficia de finanţare şi de la Consiliul Judeţean Argeş, pe anumite obiective.”, spune primarul Ion Ionescu.

“Proiectul de la Molivişu trebuie să continue cu orice preţ”
În privinţa investiţiei stopate de la Molivişu, acolo unde se doreşte realizarea unei staţiuni de schi, printre beneficiare fiind şi comuna Cicăneşti, Ion ionescu spune că proiectul trebuie continuat, însă regândit. “După părerea mea lucrurile au mers prost din pricina a doi factori: managerul de proiect, pe de o parte, şi preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare care implementează proiectul. Tot ce s-a întâmplat acolo, pentru  mine rămâne o nebuloasă. Proiectul trebuie însă continuat, pentru că s-au băgat prea mulţi bani pentru ca această investiţie să se oprească. Consiliul Judeţean dar şi Guvernul României trebuie să se implice serios din punct de vedere financiar. Proiectul trebuie regândit, pentru a se putea obţine finanţări etapizat. Noi, primăriile implicate, nu mai avem soluţii financiare.”, declară primarul din Cicăneşti.

„Am sesizat Parchetul”
În urma ultimei ședințe a Adunării Generale a Acționarilor Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “Molivişu”, Consiliul Judeţean Argeș a decis să sesizeze Parchetului și Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic anumite aspecte privind proiectul Molivișu. "Întrucât s-au constatat suspiciuni privind aspecte ce pot face obiectul unor anchete de ordin penal, respectiv nerespectarea perimetrului de desfășurare a lucrărilor șantierului Ghițu Molivișu, defrișarea unor suprafețe de pădure care exced necesarul prevăzut de lege, precum și suspiciunea ca lucrările să se fi efecuat pe proprietate privată și fără autorizație de construcție, conducerea Consiliului Județean Argeș a decis să se adreseze autorităților abilitate", se arată într-un comunicat al CJ Argeș.
Conform aceleași surse, după clarificarea acestor aspecte din partea instituțiilor, Consiliul Județean va finaliza realizarea pârtiei de schi și a sistemului de teleschi, banii fiind alocați. Conform președintelui Dan Manu, pentru realizarea investiției mai este nevoie de aproximativ 2 milioane de euro.  ”În calitate de membri în ADI Molivișu și de reprezentanți ai județului Argeș, vom face o analiză serioasă, în urma anchetei organelor în drept, respectiv Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș și Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic. După elucidarea suspiciunilor, Consiliul Județean Argeș va aloca sumele necesare, care în acest moment sunt prevăzute și asumate, astfel încât pârtia de schi Molivișu să poată fi funcțională în sezonul următor” a declarat președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.
Consiliul Județean Argeș este asociat în ADI Molivișu cu o cotă de participare de 34,375%, alături de comunele Arefu - cotă de participare de 21.875%, Cicănești - 21.875%, și Brăduleț - 21.875%.

Ambițioase, dinamice, harnice, emotive și eficace, ne faceţi tuturor viața mai frumoasă fie că sunteţi mame, soții, iubite.
La mulți ani tuturor cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii!
Primăria şi Consiliul Local Cicăneşti
Primar, Ion Ionescu