raca primarÎn sfârșit o veste foarte bună pentru administrația locală a comunei Râca, ca de altfel pentru toate Primăriile cu venituri mici: de anul acesta se acordă de la Guvern, în totalitate, sumele necesare pentru plata asistenților personali și a persoanelor cu dizabilități.
”După 8 ani, de când sunt la conducerea Primăriei Râca, se încheie ”drama” prin care am fost nevoiți să trecem la fiecare ultim trimestru din an, când nu mai aveam bani pentru sumele necesare cuvenite asistenților personali și celor cu handicap. Este într-adevăr un lucru foarte bun, mai ales pentru cei asemenea nouă, administrații locale cu venituri foarte mici. Mă bucur că la insistențele primarilor s-a reușit schimbarea legislației în acest sens, și pot spune fără îndoială că aici este meritul eforturilor Asociaţiei Comunelor din România. Tot în urma presiunilor din partea edililor comunităților rurale și orășenești, s-a reușit schimbarea multor aspecte din legislația cu care lucrează aparatul administrativ. Pot aminti aici de simplificarea procedurilor pentru eliberarea certificatelor de urbanism, de cererea unică pentru ajutoarele sociale (de la subvenția pentru încălzire până la orice alt tip de ajutor de la stat pentru persoanele care, conform legii se încadrează), modificări care vor intra în vigoare de la 1 aprilie; de legea salarizării, pe care o așteptăm cu nerăbdare și ale cărei norme sperăm să le avem măcar pe la jumătatea anului; de măsurile din cadrul PNDL, unde vor avea prioritate la finanţare comunele sub 2.000 de locuitori, care nu au șanse să obțină punctaj pentru a intra la finanțare cu proiecte pe fonduri europene. Toate acestea și multe altele sunt premize pentru a spera că, în sfârșit, avem o coerență în actul de administraţie, cel puțin la nivel teoretic.”, declară primarul Georgel Burcea.
Tocmai pentru că acum poate spera la finanțarea unui proiect privind modernizarea drumurilor în localitate, proiect cu care nu putea obține punctajul pe fonduri europene, conducerea Primăriei a depus documentația pe OG 28 pentru asfaltarea a 6,5 km de drumuri, tronsoane ce se regăsesc în toate cele trei sate ale localității.

Primăvara, când natura renaşte în toată splendoarea ei, sărbătorim FEMEIA: izvorul vieţii, al iubirii şi speranţei.
De 8 Martie, tuturor femeilor, un sincer „La mulţi ani!”.
Primăria şi Consiliul Local Râca
Primar, Georgel Burcea