corbiUn Ordin al Ministerului de Interne datat iunie 2016 a pus pe jar administraţiile locale. Ordinul privind “aprobarea criteriilor de performanţă privind constituirea, încadrarea şi dotarea serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă”, obligă practic Primăriile ca, până la data de 14 iunie 2017, să înfiinţeze remize de pompieri în fiecare localitate. Pornind de la costurile pe care le implică o astfel de iniţiativă, primarul din Corbi, Virgil Baciu, spune că este imposibil ca toate primăriile din ţară să ducă la îndeplinire acest Ordin al Ministerului de Interne.
“Acest ordin trebuie neapărat suspendat, abrogat! Se prevede ca, în comunele până-n 2.000 de locuitori, să existe o remiză de pompieri dotată cu autospecială, o motopompă la 20 de gospodării, spaţiu pentru garaj, spaţiu pentru dispecer, uniforme, echipamente de protecţie, mijloacele de anunţare - alarmare, alertare şi conducere a intervenţiei, personal specializat etc. De unde bani pentru asemenea investiţie? În urma evaluării noastre, la Corbi efortul bugetar pentru îndeplinirea acestui ordin ar fi de 200.000 de euro. Ca să nu mai vorbim de plata personalului specializat, care intră tot în sarcina unităţilor administrativ teritoriale…Repet, de unde să luăm aceşti bani? Nu cred că se justifică astfel de investiţii. Un calcul simplu arată că la nivelul întregii ţări ar trebui achiziţionate 4-5.000 de autospeciale. E un non-sens! Nici un producător din lume n-ar putea onora o astfel de comandă într-un timp aşa de scurt. Trebuie făcute analize mai aprofundate referitoare la înfiinţarea unor astfel de remize. Mai repede dotăm remizele deja existente, cum ar fi cea de la Domneşti, cu care comuna Corbi are contract şi care deserveşte şi alte localităţi limitrofe. Concluzionând: nu se poate pune în practică un astfel de ordin, atâta timp cât nu este identificată resursa bugetară care să permită efectuarea unei astfel de investiţii.”, spune primarul Virgil Baciu.

8 martie să aducă tuturor femeilor, odată cu primele zâmbete ale primăverii, multe realizări, îndeplinirea tuturor viselor, multă fericire şi numai bucurii.
La mulţi ani!
Primăria şi Consiliul Local Corbi
Primar, Virgil Baciu