nucsoara primarÎntârzierea aprobării bugetului la nivel naţional a afectat şi la Nucşoara demararea unor investiţii de mare interes pentru comună. Conform procedurii legale, după ce bugetul naţional a fost aprobat, urmează, după 45 de zile, aprobarea bugetului de către Consiliului Judeţean Argeş, abia apoi unităţile administrativ teritoriale putând să-şi aprobe propriile bugete prin şedinţă de Consiliu Local.

“Trei investiţii importante aşteaptă aprobarea bugetului pentru a putea fi puse în practică. Mă refer la introducerea reţelei de alimentare cu apă în satul Slatina, la asfaltarea DC 268 - Sboghiţeşti - Nucşoara Brădet şi finalizarea asfaltării la Drumul Plaiului. Deocamdată aşteptăm bugetul. Ne-au sosit cifrele de la Finanţe, de unde vom primii o sumă ceva mai mare faţă de anul trecut, sumă care însă abia va acoperi cheltuielile de funcţionare a administraţiei. Din fericire, avem un excedent bugetar care va merge către investiţii. Alte surse de finanţare pentru realizarea obiectivelor propuse vor fi Consiliul Judeţean, Ministerul Dezvoltării şi banii europeni. Prima lucrare de care ne vom apuca imediat după aprobarea bugetului va fi alimentarea cu apă de la Slatina, obiectiv la care, în urma licitaţiei, a fost stabilit constructorul. Aproximativ 300 de familii vor beneficia de această utilitate, care se va întinde pe 8,5 km de reţea, cu o valoarea a investiţiei de 3 milioane de lei. 80% din sumă va veni pe Ordonanţa 28, restul banilor urmând a proveni de la bugetul local. Cu bani de la bugetul local vom asfalta şi cei 1,1 km rămaşi de reabilitat din Drumul Plaiului. În privinţa drumului spre Brădet, banii au fost alocaţi pe Ordonanţa 28, însă trebuie reluată licitaţia pentru stabilirea constructorului.”, detaliază edilul şef din Nucşoara, Ion Cojocaru.

Sufletul să vă fie răsfăţat de soare, în inimi să purtaţi a ghiocelului candoare! La mulţi ani de 8 Martie tuturor doamnelor şi domnişoarelor!

Primăria şi Consiliul Local Nucşoara
Primar, Ion Cojocaru