izvoru primarieBilanțul anului 2016 a fost unul pozitiv pentru noua administrație a comunei Izvoru. Printre obiectivele realizate în cele câteva luni de la alegerile locale, putem nota achiziționarea unui buldoexcavator - utilaj ce și-a dovedit utilitatea încă din această iarnă, fiind folosit cu succes la deszăpezire, și montarea unui sistem de camere de luat vederi în localitate, pentru siguranța cetățenilor. De asemenea, continuă lucrările la sistemul de canalizare, investiţie ce va fi încheiată în această vară.

În luna iunie, conform proiectului, se va finaliza o investiție de anvergură în comuna Izvoru, și anume introducerea sistemului de canalizare, cu stație de epurare, pe o lungime de 10 km, obiectiv derulat prin OG 28, cu fonduri guvernamentale. Venind în întâmpinarea nevoilor tuturor cetățenilor din comună, primarul localității, Claudiu Neguț, se gândește deja la extinderea rețelei cu încă 3,5 km. ”La proiectul în derulare mai este de introdus conducta pe 1 km și de construit stația de epurare și sistemul de pompare. Tot cu fonduri guvernamentale dorim să realizăm și extinderea, fiind astfel, dacă avem noroc, prima localitate din mediul rural care va avea apă și canalizare pentru toate gospodăriile.” declară edilul din Izvoru.
Prioritară pentru conducerea Primăriei este şi investiția la școala gimnazială de centru. ”Imediat cum vremea ne permite, vom demara lucrările necesare pentru ca grupurile sanitare existente să fie interioare și vom împrejmui unitatea de învățământ. Din fonduri proprii, intenționăm să amenajăm un teren de sport cu gazon sintetic, obiectiv care, de asemenea, va fi început încă din primăvara acestui an. ”, spune primarul Claudiu Neguț.
În ceea ce privește infrastructura rutieră, edilul șef intenționează să lucreze la două proiecte pentru modernizarea drumurilor din Izvoru de Sus și Izvoru de Jos, în lungime de 1,8, respectiv 2 km. ”Cel mai probabil, cele două proiecte le vom depune pentru a obține fonduri pe OG 28. În același timp, este de menționat faptul că avem promisiuni de la Consiliul Județean că se vor apuca în acest de an de modernizarea DJ Izvoru - Mozăceni, un drum  în lungime de aproximativ 10 km, de maxim interes pentru tot sudul județului.”, a mai spus primarul din Izvoru.