Tipărire

hartiesti 1Reabilitarea Corpului B al școlii cu clasele I-VIII Hârtiești reprezintă una din prioritățile administrației locale pentru acest an.  La acestea se adaugă lucrări pentru prevenirea inundaţiilor la Lespezi, dar şi transformarea clădirii vechii primării în centru social.”Avem nevoie de 4,5 miliarde pentru toate lucrările acestea însemnând izolare hidrotermică, schimbarea capacului, centrală termică, schimbarea instalației electrice, refacerea fațadei. Am discutat cu cei de la Consiliul Județean și cred că vom avea sprijinul financiar necesar pentru realizarea acestui obiectiv.”, a declarat primarul Petre Andrei.

Un al doilea obiectiv, la fel de important, cel puțin pentru satul Lespezi, adică în jur de 200 de gospodării, este întărirea malului cu gabioane și regularizarea albiei. Lucrarea este începută, în momentul de față rămânând  700 de metri pe care trebuie executate lucrările menționate.
Nu în ultimul rând, edilul șef spune că are planuri mari privind clădirea vechii Primării. ”Dorim să reabilităm și reamenajăm clădirea pentru transformarea ei într-un centru social. Avem persoane în vârstă care pur și simplu nu au unde sta sau nu mai pot locui singure. Ne gândim că un gest umanitar, de a asigura mâncare și un pat cald pentru 10-12 persoane nu este un efort foarte mare. De altfel, Consiliul Județean ne va sprijini și în acest demers”, a mai afirmat șeful executivului din Hârtieşti.
De curând, Primăria Hârtiești a achiziționat un utilaj performant - un buldoexcavator - ce va fi extrem de util pentru toate lucrările de gospodărire comunală. ”Pentru achiziţionarea utilajului am recurs la un împrumut la CEC BANK. Fără îndoială, în timp foarte scurt investiția va fi amortizată, deoarece vom putea executa în regie proprie foarte multe lucrări, reducând astfel costurile.”, spune primarul Petre Andrei.