Tipărire

slobozia primarPreocuparea intensă a primarului Petre Funie pentru bunăstarea membrilor comunității din Slobozia se concretizează nu doar în investițiile realizate pentru localitate, dar și în implicarea activă în găsirea de locuri de muncă a cetățenilor. Astfel, în urma demersurilor edilului șef din ultimele 6 luni, peste 200 de oameni din comună și-au găsit un loc de muncă. Rezultatul eforturilor primarului Petre Funie este creșterea nivelului de trai al locuitorilor dar şi degrevarea bugetului comunei, deoarece mulți dintre acești cetățeni erau beneficiari ai Legii 416, primind ajutor social.

Angajatorii sunt Carrefour, Emag, Imef, Adeco, Mase Plastice Topoloveni și Cablaje Pitești, posturile fiind atât pentru personal calificat, cât și necalificat. ”După ce în prealabil am purtat discuții cu departamentul Resurse umane de la acești agenți economici, am pus la dispoziție Sala de Consiliu din cadrul Primăriei, pentru a facilita întâlnirea dintre oameni și reprezentanții societăților respective. I-am ajutat pe toți cu toate actele de care aveau nevoie și iată că acum avem încă 200 de persoane în câmpul muncii, ceea ce nu este puțin lucru. În afară de salariu, angajatorii le asigură oamenilor și transportul, plus alte beneficii, de la caz la caz”, declară primarul Petre Funie.
Imediat după instalarea ca primar, în vara anului trecut, edilul din Slobozia a început și o serie de investiții, de maximă necesitate. ”Am realizat anveloparea școlii cu clasele V-VIII “Constantin Brâncoveanu” și amenajarea de grupuri sanitare interioare. În momentul de față suntem în lucru cu reabilitarea Grădiniței Nr. 2, unde, de asemenea, amenajăm grupuri sanitare interioare.”, a mai declarat șeful executivului din Slobozia.
Tot anul trecut, conducerea administrației a realizat și un drenaj al apelor pluviale, într-o zonă în care permanent, în timpul precipitațiilor, erau în pericol de inundație circa 150 de locuințe.
Pentru anul 2017, primele investiții propuse sunt extinderea alimentării cu apă, execuția de căi pietonale la podețul peste Valea Dâmbovnicului, ce asigură accesul la una dintre școlile de pe raza localității, și modernizarea drumurilor comunale.