Tipărire

nucsoara primarAdministraţia din Nucşoara va elabora anul acesta un proiect ce va avea ca finalitate realizarea unui after-school în satul Slatina. De asemenea, vor fi întocmite alte două proiecte pentru reabilitarea unor corpuri de clădire la şcolile din Nucşoara şi Sboghiţeşti.
“La Şcoala Nucşoara intenţionăm să izolăm termic un corp de clădire, iar la cea de la Sboghiţeşti să efectuăm o consolidare cu subzidiri şi centuri, izolaţie termică şi refacerea instalaţiei electrice. În ceea ce priveşte Şcoala Slatina, acolo există două corpuri de clădire. Într-unul vrem să amenajăm spaţiu pentru studiul elevilor şi grupuri sanitare, iar celălalt va fi transformat într-un spaţiu rezervat pentru somnul de după-amiază şi servirea mesei, ambele clădiri urmând a compune astfel after-school-ul.”, explică primarul din Nucşoara, Ion Cojocaru.

Cel puţin două proiecte de investiţii se află în stadiu avansat punerii lor în practică: este vorba de alimentarea cu apă din satul Slatina şi asfaltarea DC 268, Sboghiţeşti-Nucşoara-Brădet. “În privinţa alimentării cu apă de la Slatina, în urma organizării licitaţiei a fost desemnat constructorul şi, dacă nu vor exista întârzieri cauzate de depunerea de contestaţii la licitaţie, ne vom apuca de lucru în martie. Este vorba de 8,5 km de reţea, aproximativ 300 de familii urmând a beneficia de această utilitate. Valoarea investiţiei este de 3 milioane de lei: 80% din sumă va veni pe Ordonanţa 28, restul banilor urmând a proveni de la bugetul local. În privinţa drumului spre Brădet, aici trebuie reluată licitaţia în urma rezilierii contractului cu vechiul constructor, cu care ne judecăm pentru că nu a executat lucrarea. Banii pentru această investiţie au fost deja alocaţi, pe Ordonanţa 28. Tot la capitolul infrastructură, anul acesta intenţionăm să finalizăm asfaltarea la Drumului Plaiului, unde am realizat deja 65%” din investiţie. Cei 1,1 km vor fi asfaltaţi cu bani de la bugetul local. Extinderea iluminatului public va fi o altă investiţie ce intenţionăm să o derulăm anul acesta. De asemenea, vom face toate diligenţele pentru obţinerea unui microbuz şcolar cu 28 de locuri. Sun tem primii pe lista de aşteptare de la Ministerul Învăţământului şi sperăm ca anul acesta să obţinem maşina.”, spune Ion Cojocaru.

Eforturi pentru revigorarea turismului
Revitalizarea Taberei Nucşoara, prin funcţionarea la întregul potenţial, este unul dintre obiectivele de pe agenda edilului şef: “Vom avea discuţii la nivel de Minister al Tineretului şi Consiliul Judeţean Argeş, pentru a găsi o soluţie care să ducă la revitalizarea taberei. Ori să o administreze Ministerul, ori să o preia Consiliul Judeţean iar de aici să o luăm noi în administrare. LA ora actuală tabăra funcţionează la doar 10% din capacitate, în administrarea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret. Marea problemă la tabără este terenul, revendicat de către administraţia Domneşti. La tabără  nu există nici un document privind proprietarul terenului, şi nici la Primăria Nucşoara. Aşadar, mai întâi va trebui rezolvată situaţia terenului. Până atunci însă, vom purta discuţii cu Consiliul Judeţean, în vederea asfaltării unui drum turistic în lungime de 4 km, drumul de la tabără spre Gura Cernatului.
Tot legat de revigorarea turismului în zonă, intenţionez să reiau discuţia la Ministerul Cercetării, condus acum de un argeşean, Şerban Valeca, în vederea realizării observatorului astronomic la Maliţa. E un proiect mai vechi, care poate fi realizat împreună cu Institutul Astronomic al Academiei Române, for ce s-a arătat interesat la un moment dat de un astfel de obiectiv. Apoi, împreună cu Consiliul Judeţean şi cu Ministerul Dezvoltării trebuie să abordăm accesul până la viitorul observator şi, ulterior, amenajarea unui drum turistic, de 70 de km, care să lege Valea Vâlsanului cu Valea Râului Doamnei. Ştiu, sunt proiecte care însumează mulţi bani, însă dacă acestea vor prinde viaţă vor duce la revitalizarea turismului nu doar la Nucşoara, ci pe întreaga zonă de Nord a judeţului.” , spune primarul Ion Cojocaru.