suici primarConducerea administrației locale din Șuici a solicitat sprijin financiar din partea Consiliului Județean pentru câteva obiective pe care dorește să le înceapă în acest an. Este vorba de schimbarea acoperișului la Şcoala Rudeni și la fosta școală din Ianculești, precum și extinderea clădirii de la Ianculești, pentru transformarea acesteia în Cămin Cultural.

În al doilea rând, s-a cerut sprijin pentru acoperirea co-finanțării investiției în derulare de extindere a sistemului de canalizare Șuici - Rudeni. În al treilea rând, s-a reiterat demersul ca forul județean să aibă în vedere modernizarea DJ 703 G – Șuici – Ianculești – Călimănești - 11 km, un drum de larg interes, ce leagă două județe și DJ 704 H Cicănești – Șuici – 9 km, un drum extrem de uzitat de tot nordul județului.
”Dincolo de aceste obiective, avem în plan introducerea apei în Valea Calului, obiectiv pentru care avem proiect și urmează să identificăm surse de finanțare. Valea Calului are în momentul de față în jur de 70 de gospodării, dar este o zonă în extindere, o zonă cu mare potențial turistic, datorită peisajului și amplasării geografice.”, declară primarul Constantin Iatagan.
Mari speranțe are conducerea administrației și în ceea ce privește proiectul depus pe Măsura 72- modernizarea a 11 km de drumuri comunale și de interes local, proiect care la o primă evaluare a obținut un punctaj bun, tronsoanele cuprinse în documentație făcând legături importante între instituțiile de pe raza localității și drumuri județene.