Tipărire

sapata primarPentru administrația locală din comuna Săpata 2017 va fi, cu siguranță, anul întocmirii de noi proiecte În afara investițiile bine stabilite, ce vor începe în această primăvară, conducerea Primăriei își propune întocmirea documentațiilor pentru o serie de obiective ce vizează în special modernizarea infrastructurii.

”Încercăm să facem cât mai multe proiecte pentru a avea un flux continuu al investițiilor și lucrărilor în comună. Pentru a ne alinia cerințelor europene și, în general, nevoii cetățenilor de confort, încercăm să realizăm studiu de fezabilitate pentru introducerea canalizării în localitate, proiect pentru care vom încerca obținerea fondurilor guvernamentale pe OG 28. Tot pe OG 28 sau pe Măsura 72 - fonduri europene, vom depune proiectul pentru asfalt final în satele Mârțești și Bănărești, drumuri în lungime de aproximativ 5 km. Concomitent, vom începe lucrul la documentațiile necesare pentru modernizarea drumurilor din Dealul Bradului și Drăghicești (aproximativ 7 km). Ar mai fi pe lista noastră reabilitarea și dotarea Căminului Cultural din Bănărești, obiectiv pentru care vom încerca tot obținerea fondurilor europene. O altă investiție extrem de importantă și necesară pentru comunitate este realizarea podului din satul Mârțești, în punctul Comănești, pod care face legătura cu localitatea Lunca Corbului. De aceea, încercăm să realizăm această investiție în colaborare cu Primăria Lunca Corbului, cu fonduri guvernamentale, prin OG 28. Dacă am avea acest pod, practic accesul până la drumul european ar fi de numai 1,5 km.”, afirmă primarul Laurențiu Micu.
Ca investiții propriu zise, din această primăvară vor începe lucrările pentru refacerea acoperișului și construirea de grupuri sanitare la Şcoala „Dumitru Udrescu” și finalizarea forajului din satul Drăghicești, unde apa nu este potabilă. Până în preajma Sărbătorilor Pascale, conducerea Primăriei își propune și reabilitarea tuturor drumurilor din localitate, mai ales acelea pe care s-a intervenit anul trecut pentru realizarea alimentării cu apă din zonele Bănărești, Ciobești, Ciugești etc.