cicanesti primarSfârșitul anului trecut a adus pentru comuna Cicănești o veste foarte bună: proiectul de extindere a sistemului de canalizare a intrat la finanțare, obiectivul urmând a fi realizat pe fonduri europene, pe Măsura 72.
”Ducând la bun sfârșit această investiție, putem spune că avem canalizare în întreaga comună. Proiectul prevede încă 9 km de rețea în toate satele localității, în zonele unde nu avem canalizare, deversarea urmând să se facă la stația de epurare existentă, prevăzută pentru o capacitate mare de abonați. Urmează în mod firesc, licitația și apoi vom începe lucrările”, spune primarul Ion Ionescu.

Tot anul acesta se vor face și extinderi la rețeaua de apă, pentru ca toți localnicii să beneficieze de această utilitate. Este vorba de 2,5 km, de la Tămaș în sus, obiectiv pentru care administrația speră să obțină fonduri guvernamentale prin OG 28 sau sprijin financiar de la Consiliul Județean.
Cu fonduri europene, conducerea Primăriei speră să finanțeze modernizarea drumurilor forestiere. ”Avem un proiect pentru asfaltarea și modernizarea a aproape 8 km de drumuri forestiere, pe care îl vom depune pe Măsura 4.3, imediat ce se va lansa apelul de depunere”, declară șeful executivului din Cicănești.
Nu în ultimul rând, edilul șef speră ca anul acesta să fie finalizată expertiza juridică și auditul privind celebrul proiect de la Moliviș, ce presupune dezvoltarea turismului în zonă prin înființarea de pârtii de schi, pentru a se putea relua lucrările, iar rata pe care o achită Primăria către Trezoreria Statului, pentru contribuția la acest proiect, să nu mai fie plătită în van.