recea 2Cu o experiență de 40 de ani în acțiuni de deszăpezire (20 în calitate de șef al SMA și 20 ca primar), era evident că edilul șef din Recea, Marin Pană, nu a întâmpinat niciun fel de probleme în această iarnă, toate drumurile din localitate fiind prompt degajate. De altfel, Primăria Recea deține și utilaje performante, care au făcut ca deszăpezirea în regie proprie să fie nu doar eficientă, ci și foarte ieftină.

”Avem un autogreder, un buldoexcavator și un tractor cu plug și freză de zăpadă, utilaje noi, de înaltă tehnologie, cu care am putu acționa concomitent. Am cheltuit doar motorina, eu însumi alături de colegii mei participând la deszăpezire”, a declarat primarul Marin Pană.
Luna ianuarie a fost și luna în care conducerea administrației din Recea și-a creionat investițiile preconizate pentru anul în curs:
# Construirea unui centru cultural în satul Recea, comuna neavând în momentul de față niciun așezământ de acest fel, cele două cămine culturale vechi existente în satele Recea și Deagu având expertiză tehnică de demolare; există proiect pentru realizarea acestui obiectiv, urmând a se identifica posibilele surse de finanțare.
# Introducerea sistemului de canalizare în satele Deagu de Sus, Deagu de Jos și Recea, un sistem în lungime de 14 km și construirea unei stații de epurare;
# Modernizarea sistemului de alimentare cu apă, prin montarea unei stații de clorinare.
# Finalizarea Planului de Urbanism General.
# Construirea unei baze sportive multifuncționale, cu teren sintetic, obiectiv pentru care Primăria are materiale în valoare de 124 mii lei;
# Împrejmuire nouă la grădinițele Nr. 1 și Nr. 2 Recea.
”În afara celor menționate, avem în vedere modernizarea infrastructurii rutiere. Sunt câteva drumuri de interes maxim pentru localnici, pentru care încercăm să atragem fonduri europene sau guvernamentale prin proiecte viabile. Este vorba de un drum comunal care pleacă din DJ 504, de la Biserica Recea de Jos, și face legătura cu DJ 679, în lungime de 1,6 km. Apoi avem un alt drum comunal – un fel de centură a localității - care pleacă din DJ 504, traversează DJ 679 și ajunge tot în DJ 504, în lungime de 2,5 km. Cel de-al treilea tronson care dorim să-l asfaltăm este drumul care unește satele Deagu de Jos și Deagu de Sus, în lungime de 2,5 km și încă 500 metri - un tronson care ne creează mari probleme având izvor, drum ce necesită constant reabilitare. Sperăm ca pentru o parte din aceste proiecte să avem sprijinul financiar al Consiliului Județean pentru realizarea obiectivelor, sau, după caz, întocmirea proiectelor”, spune primarul Marin Pană.