Tipărire

valea iasului primarÎn ședința de la sfârșitul lunii ianuarie, Consiliul Local al comunei Valea Iașului a adoptat două hotărâri importante pentru desfășurarea planului investițional pentru anul în curs.
”Pentru a putea demara obiective noi, așa cum ne-am propus (din bugetul aferent anului 2017), vom contracta un împrumut care să ne permită înainte de toate, achitarea unor facturi restante rămase la lucrările executate în 2016. Nu este nevoie de o sumă foarte mare, ci de 15 miliarde de lei vechi. Tot în ideea de a nu renunța la nimic din planul investițional, vom restrânge, pentru acest an, paleta ajutoarelor acordate de Primărie. Este vorba doar de subvențiile acordarea pentru achiziționarea de medicamente și de cele acordate elevilor la început de an școlar. De menționat că este că aceste restrângeri sunt doar pentru un an, și că celelalte ajutoare, respectiv ajutoare de urgență pentru situații medicale deosebite, pentru copiii care provin din familii cu venituri precare, premiile pentru elevi și profesorii lor îndrumători, ajutoarele pentru situații de urgență deosebite, la fel ca și cele pentru naștere și căsătorie, vor rămâne nemodificate”, spune primarul Nicolae Barbu.
În maxim o lună, conform estimărilor edilului șef, centrala fotovoltaică va fi pusă în funcțiune și va începe imediat să aducă venituri la buget, venituri care vor permite achitarea acestui împrumut.
Prima investiție nouă din acest an se referă la modernizarea infrastructurii, și anume introducerea rețelei de canalizare pe încă 17,2 km. ”Vom lansa licitația și după finalizarea procedurilor și desemnarea câștigătorului, vor începe lucrările. Cu acest ultim tronson, vom putea spune, fără echivoc, că avem apă și canalizare în întreaga localitate”, explică edilul șef din Valea Iaşului.