Tipărire

tigveni primarAșa după cum a declarat în nenumărate rânduri, anul acesta atenția primarului Dumitru Slătineanu va fi îndreptată spre modernizarea drumurilor și a infrastructurii de utilităţi, fără a fi neglijate celelalte lucrări propuse, la unitățile de învățământ sau cultural-sportive. În momentul de față a mai rămas la Tigveni un singur proiect aflat în derulare, și anume alimentarea cu apă în satele Bârsești - Bălteni - Bădislava, obiectiv la care lucrările vor continua.

”Avem o serie de proiecte depuse, în așteptarea finanțării. Este vorba de extinderea sistemului  de canalizare - 11 km, depus pe OG 28. Apoi avem 4 proiecte pentru reabilitarea de drumuri, la care, de asemenea, așteptăm practic banii. În primul rând putem menționa modernizarea drumului agricol, proiect licitat pe Măsura 125- fonduri europene; tot licitat este și proiectul care însumează asfaltarea a 5,5 km de drumuri de interes local. Avem depus un alt proiect pentru modernizarea a 8,5 km - 17 drumuri în întreaga localitate; avem documentația pentru asfaltarea drumului de la Biserică – Bârseștii de Sus - drumul județean - ulița spre Rogoaze, în lungime de 1 km; nu în ultimul rând, avem trimis la Consiliul Județean  proiectul pentru modernizarea DC 240 Blaj – Bălteni - 3 km.”, spune edilul șef
Rămânând tot în sfera documentațiilor existente și pregătite pentru identificarea surselor de finanțare, conducerea Primăriei are un proiect și pentru modernizarea școlii cu clasele V-VIII Bârsești și pentru amenajarea a două terenuri de sport la Bârsești: un teren sintetic și unul în curtea școlii menționate.
”Acestea ar fi proiectele de mai mare anvergură, dar lista noastră cu ceea ce avem de făcut nu se oprește aici. Intenționăm să construim o tribună pentru stadion, să înlocuim acoperișul Căminului Cultural Bârsești, să extindem Primăria prin mansardare, să realizăm anumite întăriri de mal și consolidări, să continuăm amenajarea podețelor și să terminăm modernizarea drumului de la Momaia, în sensul construirii şanțurilor și a capetelor de pod”, anunţă primarul din Tigveni.