Tipărire

barla primarIdeea înființării unui Centru de Permanență Medicală la Bârla prinde contur. Imediat după adoptarea bugetului, vor începe, conform spuselor edilului șef Gheorghe Voicu, lucrările de modernizare la un spațiu al Primăriei, clădire în care va funcționa unitatea. Tot după adoptarea bugetului se vor executa și branșările la sistemul de alimentare cu apă în satele Mozăceni, Podișorul și Bârla.

”Investiția va fi suportată din veniturile proprii, pentru a veni în sprijinul cetățenilor. Practic, vom trage conducta până în fața porților, vom executa căminele de apă și vom monta apometre pentru toate cele 117 gospodării din aceste zone”, spune primarul Gheorghe Voicu.
Conducerea Primăriei Bârla lucrează în această perioadă la realizarea unui proiect pentru reabilitarea termică a școlii de centru, documentație ce va depusă în cadrul Programului Operațional Regional, pentru accesarea de fonduri europene.
Tot prin fonduri europene, dar prin Măsurile ce se vor lansa în cadrul Grupului de Acțiune Locală, cu sediul în comuna Mozăceni, se încearcă și construirea a două terenuri de sport multifuncționale, unul la Urluieni, altul la Mozăceni Vale.
”Lucrăm la proiecte pentru a le putea depune imediat ce vor fi lansate Măsurile în cadrul GAL-ului. Terenurile vor fi accesibile atât elevilor cât și membrilor comunității. Vor avea porți de fotbal, baschet, handbal și fileu pentru tenis.”, explică șeful executivului.
În data de 16 februarie, toți fermierii ce doresc să acceseze fonduri europene sunt așteptați la Căminul Cultural Bârla, la ora 11.00, unde o echipă de specialiști din cadrul Prefecturii Argeș va veni pentru a-i informa despre măsurile active din cadrul PNDR.