cetateni primarInterviu cu primarul localității, Claudius Ciobanu

- Dle primar, care va fi principala direcția de acțiune în acest an?
- Cu siguranță, capitolul infrastructură-utilități va avea prioritate de acum încolo. Trebuie neapărat să demarăm realizarea studiului de fezabilitate pentru înființarea sistemului de canalizare în localitate, proiect pe care  ulterior îl vom depune spre finanțare pe OG 28 sau la Ministerul Mediului, unde vom putea îndeplini condițiile. Între timp, până când va putea fi implementat acest proiect, trebuie reabilitat sistemul de alimentare cu apă. În primul rând trebuie gândită o altă captare, pentru ca apa să vină prin cădere, astfel încât să reducem considerabil costurile, în al doilea rând trebuie reabilitată şi extinsă rețeaua veche.

- În aceste condiții, modernizarea infrastructurii rutiere este tot o prioritate?
- Ne gândim și la drumuri, chiar dacă, în mod evident, trebuie găsită o soluție pentru a nu strica asfaltul atunci când vom demara proiectul de canalizare. În primul rând trebuie modernizat drumul Cetățeni-Boteni, adică DC 29, investiție începută în parteneriat cu Consiliul Județean, din care s-au asfaltat 2 km totalul de 5, respectiv 1,5 km plătiți de la bugetul local al comunei și 500 de metri finanţare de la Consiliul Județean. Apoi ar fi DC 29 A - un fel de centură a localității. Rămânând la capitolul infrastructură, anul acesta trebuie finalizat Planul de Urbanism General, dar și reactualizarea inventarului domeniului public. De asemenea, avem în vedere întocmirea proiectului tehnic pentru construirea unei punți pietonale în Lăicăi, care să asigure accesul către Biserică, Târg, magazin. Vom reabilita dispensarul uman din centrul localității, obiectiv pentru care avem proiectul tehnic.
- La capitolul școli, ce aveți în vedere?
- La Şcoala Cetățeni s-au finalizat toalete interioare, precum și la Grădinița Lăicăi. În schimb, la ambele unități de învățământ este nevoie de modernizarea sistemelor de încălzire, prin achiziționarea și montarea de centrale termice. Pentru elevii care învață la Şcoala Valea Cetățuii, trebuie modernizat drumul de acces.